VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 22 januari 2021 - Beursbrink

Olieprijzen ervaren neerwaartse druk door nieuwe lockdowns

door STIJN

De olieprijzen zitten in een vrije val. De WTI crude daalde vrijdag met meer dan 2,5 procent. De wereld is namelijk opnieuw bezorgd over de gevolgen van COVID gezien de nieuwe varianten razendsnel verspreiden. Dat ’s werelds tweede grootste economie, namelijk China, ook opnieuw gedeeltelijk in lockdown gaat, is minder goed nieuws voor de oliemarkt.

Een vat olie is vandaag, vrijdag 22 januari, gemiddeld 2,5 procent goedkoper dan gisteren. Olieprijzen zitten in een vrije val door nieuwe zorgen omtrent het coronavirus. Verschillende landen hebben hun lockdown-maatregelen opnieuw aangescherpt door de rondgang van de verschillende COVID-varianten. Zelfs China neemt voorzorgsmaatregelen en is gedeeltelijk in lockdown.

De olieprijzen hebben dan ook een mooie rit achter de rug. Door de inspanningen van de OPEC+ stegen de olieprijzen naar hun hoogste niveau van de afgelopen 11 maanden. Echter wordt de stijging een halt toegeroepen door verschillende nieuwe restricties. Bjornar Tonhaugen, oliestrateeg bij Rystad Energy, verwacht dat de vraag naar olie gaat afnemen op korte termijn.

New restrictions will be in place during the coming [Lunar New Year] holiday season and it’s sure that less fuel will be consumed than what would normally be the case.

Druk op oliemarkt

Gezien China cruciaal is voor de oliemarkt, verwacht Tonhaugen dat de olieprijzen de komende weken wat moeite gaan hebben om het huidige prijsniveau vast te houden. De snelheid van de vaccinatiecampagnes wordt steeds belangrijker nu er verschillende varianten de wereld teisteren.

Marktkenners zien dit als de enige oplossing voor een duurzaam herstel op de oliemarkt. Zolang landen niet kunnen terugkeren naar een normale toestand met normale economische activiteiten, zal de olieprijs niet degelijk kunnen herstellen naar hun pre-COVID periode.

Bronnen: AA

Foto: SatyaPrem – Pixabay

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.