Nederland - 11 juli 2021 - Beursbrink

Olieprijzen stijgen meer dan 1 dollar door slinkende olievoorraden

door STIJN

Olieprijzen beleefden vrijdag een goede dag op de markten. De Brent crude steeg met 1,93 procent naar 75,55 dollar per vat. De WTI crude steeg met 2,22 procent naar 74,56 dollar per vat. De krimpende olievoorraden zijn duidelijk een sterke katalysator voor hogere olieprijzen.

Het plaatje op de oliemarkt ziet er weer beter uit na een slecht begin van de handelsweek. Toen wogen de mislukte gesprekken van de OPEC+ op de oliemarkt en dreigden de olieprijzen met een volle procent te doen dalen voor de week. Echter kwam de Amerikaanse Energy Information Administration (EIA) met positief nieuws over de voorraden en de vraag naar olie.

Stephen Brennock, marktkenner en oliehandelaar bij PVM, benadrukt dat het positieve rapport van de Energy Information Administration over de krimpende olievoorraden en de stijgende vraag naar brandstof de olieprijzen een flinke duw in de rug heeft gegeven.

A bullish EIA stock report helped the oil market rebound into the black. Clearly, U.S. oil markets are tight. However … the only way to prevent further losses is for the threat of an OPEC+ price war to be contained.

OPEC+

De stijging van de olieprijzen wordt volgens hem zelfs nog gedrukt door de zorgen omtrent de onenigdheid binnen de OPEC+. Mocht dat er niet zijn geweest, waren de olieprijzen vermoedelijk nog hoger gegaan. Echter maken investeerders zich zorgen dat de mislukte gesprekken een abrupt einde kan brengen aan de afspraken omtrent de olieproductiebeperkingen.

Men verwacht dat de strubbelingen van korte duur zijn vermits de leden van de OPEC+ er geen baat bij hebben op lange termijn. Daarenboven leent de situatie zich er niet toe om de oliemarkt in ‘gevaar’ te brengen gezien de deltavariant het herstel van de wereldeconomie dreigt te vertragen.

Bronnen: CNBC

Foto: Maxpixel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.