VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 18 mei 2020 - Beursbrink

Olieprijs stuk rustiger richting expiratie

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De oliemarkt ziet er met het naderen van de future-expiratie een stuk rustiger uit dan een maand geleden. Dit constateerde analist Ben Jones van State Street Global Markets maandag.

“Terwijl de prijs voor een West Texas Intermediate olie vorige maand onder nul dook, ziet de oliemarkt er veel rustiger uit nu de juni-expiratie nadert”, zo concludeerde analist Jones.

Vorige maand kregen handelaren in aanloop naar de expiratie tientallen dollars per vat toe als zij bereid waren olie af te nemen. Er was een enorm gebrek aan opslagcapaciteit.

Dankzij de productieverlagingen door OPEC+ sinds april en de terugval van de Amerikaanse olieproductie, maar ook dankzij een opleving van de vraag, zijn er tekenen van een “snel en sterk” herstel van de oliemarkt, ondanks dat een breder economisch herstel zwak blijft, aldus Jones.

Nu de Amerikaanse economie voorzichtig weer de deuren opent, zullen meer mensen de auto pakken, voorziet de analist.

“Ondanks het risico van een tweede besmettingsgolf en het weer invoeren van lockdownmaatregelen, lijkt de lage olieprijs voorlopig achter de rug te zijn”, stelde de analist.

De juni-future voor een vat WTI olie steeg maandag 8,5 procent tot 32,02 dollar, terwijl een juni-future voor een vat Brent olie 6,5 procent duurder werd op 34,62 dollar.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.