Americas - 14 januari 2021 - Aandelen

Nipt hogere opening Wall Street in verschiet

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een iets hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden een half uur voor de openingsbel 0,1 hoger, terwijl de Nasdaq afkoerst op een vlakke opening.

De tienjaarsrente loopt inmiddels op naar 1,103 procent. De Duitse Bund daalt juist.

President Donald Trump kreeg woensdag voor de tweede keer een impeachment aan de broek, waarbij tien Republikeinen zich voegden bij de mening van de Democraten dat Trump de rellen in het Capitool vorige week heeft aangezwengeld.

Voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve komt vandaag aan het woord.

Valutahandelaar Stephane van der Meer van Ebury verwacht daar het meeste vuurwerk van.

“Er is door een aantal Fed-prominenten met de markt al enige terughoudendheid in het monetaire beleid gedeeld, en de verwachting is dat Powell vandaag daar op aansluit, zonder de indruk te willen wekken dat de Fed op korte termijn zijn beleid verstrakt”, aldus Van der Meer.

Woensdagavond laat zei centraal bankier Lael Brainard van de Fed dat de centrale bank vermoedelijk het omvangrijke opkoopprogramma van obligaties “geruime tijd” zal voortzetten, gezien de Amerikaanse economie nog “ver weg is” van de doelstellingen van de Fed met betrekking tot een gezonde arbeidsmarkt en een stabiele inflatie.

De macro-economische agenda bevatte vandaag de wekelijkse steunaanvragen en de importprijzen. Voor de steunaanvragen lag de prognose op 800.000 tegen 787.000 een week eerder. Het aantal aanvragen steeg echter met 181.000 naar 965.000 stuks.

De importprijzen stegen met 0,9 procent in december.

De euro/dollar handelde op 1,2123. Olie werd ruim een half procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Tesla moet 158.000 auto’s terugroepen in de Verenigde Staten of ten minste een verklaring afgeven voor zijn besluit om de auto’s niet terug te roepen naar de fabriek. De National Highway Traffic Safety Administration heeft dit op 13 januari laten weten aan de autofabrikant. Het aandeel Tesla levert naar verwachting ruim een procent in.

Het coronavaccin van Johnson & Johnson geeft een immuunrespons bij alle testpersonen na één injectie van ten minste 71 dagen. De farmaceut opent circa 2 procent hoger.

Intel opent vermoedelijk 2,6 procent hoger. Woensdag steeg het aandeel al 7 procent. Er werd een nieuwe CEO aangekondigd en Intel merkte op dat het de verwachtingen voor het vierde kwartaal heeft overtroffen. De activistische aandeelhouder Daniel Loeb noemde het “klasse” van CEO Bob Swan om te vertrekken.

Sowieso ligt de halfgeleidersector er vandaag goed bij, na meevallende cijfers van TSMC. De Taiwanese chipfabrikant kwam ook met ambitieuze investeringsplannen. In Amsterdam reageerden ASML en ASMI hier al positief op.

BlackRock verdiende in het vierde kwartaal meer dan analisten hadden verwacht. De winst per aandeel lag ook hoger dan een jaar terug. Het aandeel opent naar verwachting fractioneel hoger.

Conform verwachting leed Delta Air Lines een stevig verlies in het afgelopen kwartaal. De omzet daalde dan ook van 11,4 miljard naar minder dan 4 miljard dollar. Ook voor het lopende kwartaal houdt de druk aan, maar de maatschappij hoopt dat later dit jaar de trend keert. Het aandeel opent naar verwachting 3,5 procent hoger.

Slotstanden

De S&P 500 index sloot woensdag 0,23 procent hoger op iets minder dan 3.810 punten. De Dow Jones index sloot vrijwel vlak op 31.060 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,43 procent tot 13.129 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.