Nederland - 10 mei 2022 - beleggen

Nintendo kondigt onverwacht ’10-for-1 stock split’ aan

door STIJN

Toch wel een verrassing bij Nintendo. De Japanse gaminggigant heeft aangekondigd om een stock split te doen van 10 voor 1. Nintendo wil hun aandeel aantrekkelijker maken bij beleggers en investeerders door de prijs per aandeel te verlagen. Hoewel stock splits geen meerwaarde zijn, werkt het toch vaak stimulerend voor bedrijven.

Het lijkt er op dat Nintendo gehoor geeft aan zijn aandeelhouders. Die zijn namelijk al een tijdje aan het vragen voor een stock split. Het gamingbedrijf heeft dinsdag beslist in te gaan op de wens van zijn aandeelhouders en de uitstaande aandelen te splitsen met een factor van 10.

De effectieve splitsing zal plaatsvinden op 1 oktober dit jaar. Op deze manier hoopt Nintendo aantrekkelijker te worden voor beleggers en investeerders omdat de prijs per aandeel flink wat lager zal zijn. Zo kunnen particuliere beleggers instappen met een kleiner bedrag waardoor er meer kapitaal kan vloeien richting het bedrijf. Stock splits zijn vaak gunstig voor aandelen van bedrijven.

Nintendo is één van de weinige bedrijven die dit jaar goed weet te presteren op de beurzen, het aandeel noteert 5 procent hoger ten opzichte van begin dit jaar. Ze zijn ook van plan om voor 432,9 miljoen dollar aan eigen aandelen te kopen. Maar ze blijven ook niet gespaard van de problemen met de wereldwijde toeleveringsketen en het chiptekort.

Verkopen

De verkoop van hun Switch-toestellen zal vermoedelijk achteruitgaan in het huidige fiscale jaar dat eindigt in maart 2023. Nintendo verwacht een daling van 9 procent. Maar software sales beloven sterk te gaan zijn dit jaar, ze verwachten een stijging van 10,7 procent. Enkele van de veelbelovende games zijn ‘Nintendo Switch Sports’ en ‘Splatoon 3’.

We are just a few weeks into the fiscal [year], and Nintendo’s first party game pipeline already includes eight titles. They just launched ‘Switch Sports’, ‘Splatoon 3’ is coming in September and will be followed by a new open world Pokémon game. The hardware install base will also rise.

Serkan Toto, CEO bij Kantan Games, verwacht zelfs dat de gameverkopen nog groter zullen zijn dit jaar. Hij is van mening dat Nintendo té conservatief is en dat ze veel meer zullen verkopen dan die 10,7 procent. Er zou ook een nieuw open-world Pokemon spel uitkomen eind dit jaar.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Ant2506PixabayLicense

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.