Nederland - 8 november 2017 - Beursblik
door REDACTIE BEURSBRINK

NIBC verlaagt koersdoel Vopak

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft woensdag het koersdoel voor Vopak verlaagd van 50,00 naar 43,50 euro met een ongewijzigd koopadvies.

Analist Martijn den Drijver merkte op dat de activiteiten op het vlak van stookolie momenteel op de totale prestaties van Vopak drukken, nu klanten huiverig zijn om deze op te slaan vanwege de onzekerheid over wat scheepeigenaren zullen doen in aanloop naar de IMO 2020-regulering. Vanaf 2020 zullen er nieuwe regels gelden voor de toegestane hoeveelheid zwavel in brandstof voor scheepvaart.

Volgens Den Drijver moeten scheepeigenaren dan een keuze maken om over te stappen op gemengde stookolie, om gaswassers te installeren zodat de huidige brandstof kan worden gebruikt of om de huidige motoren te vervangen voor LNG-aangedreven motoren.

Volgens de analist kan de installatie van gaswassers vanuit economisch oogpunt een goede keuze zijn, waarbij de investering zich binnen drie jaar zal terugbetalen.

Evenwel zal deze omschakeling volgens de analist een impact op de huidige joint ventures hebben en zullen er voor Vopak extra kosten zijn. Dit zal ertoe leiden dat het bedrijfsresultaat (EBITDA) in 2018 zal dalen ten opzichte van het resultaat dit jaar. Voor dit jaar wordt door NIBC ook al een 10 procent daling van het resultaat voorzien ten opzichte van 2016.

Na het derde kwartaal van 2019 zal zowel de omzet als het EBITDA van Vopak weer aantrekken, zo verwacht NIBC. In de tussentijd kan het tankopslagbedrijf zijn financiële slagkracht gebruiken voor overnames in LNG of nieuwe terminals, mits deze niet te duur zijn.

Het aandeel Vopak koerste woensdagochtend 1,7 procent hoger naar 36,04 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.