Nederland - 14 februari 2017 - Economie
door DIETER P.

Nederland groeit hard

De Nederlandse economie groeide in 2016 met 2.1 procent, de sterkste prestatie sinds 2007. Dat meldt de Haagse dienst voor de Statistiek, CBS.

Het bruto binnenlands product (bbp) groeit al 11 kwartaal achter elkaar en is in het vierde kwartaal van 2016 met 0.5 procent gegroeid ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat is vooral te danken aan de uitvoer en aan de consumptie van gezinnen.

bbp

Consumenten hebben in het vierde kwartaal aanzienlijk meer besteed dan in het vierde kwartaal van 2015. Het was de grootste consumptiegroei in 9 jaar. Dat is in lijn met het aantrekken van de werkgelegenheid, waarover het CBS vandaag ook bericht, en het verdere herstel op de woningmarkt.

In 2016 wisselde 20.5 procent meer woningen van eigenaar dan in 2015. Verder bereikte het consumentenvertrouwen eind 2016 het hoogste punt in ruim 9 jaar.

Consumenten gaven vooral meer uit aan kleding, auto’s en elektrische apparaten. Ook hebben ze aanzienlijk meer gas verbruikt door de relatief koude november- en decembermaand. Verder gaven consumenten opnieuw meer uit aan diensten, zoals horeca, recreatie en cultuur.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.