Europa - 1 april 2020 - Beursbrink

Moody’s verlaagt outlook Shell

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Moody’s Investors Service heeft woensdag de outlook voor Royal Dutch Shell verlaagd van stabiel naar negatief, maar handhaafde de kredietwaardigheid van de energiereus op Aa2.

De neerwaartse bijstelling volgt na een implosie van de olie- en gasprijzen, die een “materiële” impact zal hebben op de financiële positie van Shell in 2020, waarschuwden de kredietanalisten.

Moody’s verwacht evenwel dat de liquiditeitspositie van Shell sterk blijft en dat de oliereus financieel flexibel zal zijn.

Daarbij voorziet de kredietbeoordelaar dat de olie- en gasprijzen zullen normaliseren en dat Shell voldoende financiële flexibiliteit heeft, die een herstel van de kredietratio’s in 2021 en 2022 zullen ondersteunen.

Desondanks stelde Moody’s twijfels te hebben of Shell in de komende twaalf tot 18 maanden kan voldoen aan de vereisten om de Aa2-rating te behouden.

Het aandeel Shell koerste woensdagochtend 2,3 procent lager op 15,93 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel