USA - 13 maart 2017 - VS
door DIETER P.

Mobieleye wordt overgenomen door Intel

De Amerikaanse chipgigant Intel (ticker: INTC) heeft 15,3 miljard dollar over voor Mobieleye (ticker: MBLY), een Israëlische pionier in zelfrijdende technologie.

In januari sloten Intel en Mobileye al een gezamenlijke deal met BMW, maar vandaag besluit Intel het stuur over te nemen en doet het een overnamebod van 15,3 miljard dollar op het Israëlische bedrijf dat ‘ogen’ maakt voor auto’s.

Deze ‘ogen’ vertellen de auto bijvoorbeeld waar er een voetganger oversteekt of wanneer er een auto langszij komt. Goede ogen en ‘hersenen’ (de computerchips) zijn samen veel geld waard. Intel koopt het bedrijf om zo zijn grip op de markt voor zelfrijdende auto’s te verstevigen.

De markt voor zelfrijdende auto’s zou tegen 2030 bijna 70 miljard dollar waard zijn, zo meldt Intel.

“Deze overname zorgt er voor dat de ogen van de autonome auto worden samengevoegd met het intelligente brein dat de auto uiteindelijk aanstuurt” – Brian Krzanich (Intel).

Mobileye noteert sinds 1999 op de beurs en had een beurswaarde van 10,6 miljard dollar voordat het nieuws werd bekendgemaakt. Intel betaalt dus een premie van 4,7 miljard dollar.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws USA

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit USA

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.