Smallcap Pro - 11 januari 2023 - Aandelen
door VINCE

Meta verwatert mogelijk met 425 miljoen extra aandelen

De Amerikaanse techgigant Meta, voorheen Facebook, heeft onlangs een nieuw plan doorgevoerd waarbij 425 miljoen extra aandelen beschikbaar worden gemaakt. Aan de huidige koers van $125 betekent dat maar liefst $53 miljard aan extra aandelen!

The “2012 Plan”

In het onderstaande stuk lees je terug hoe Meta de goedkeuring van het plan deelde met de aandeelhouders:

Het plan om 425 miljoen extra aandelen uit te keren werd goedgekeurd door houders van een meerderheid van het totale aantal stemmen over alle uitstaande aandelen. Hieronder vallen The Mark Zuckerberg Trust, Chan Zuckerberg Initiative Foundation en CZI Holdings.

Mochten deze 425 miljoen aandelen in een rap tempo worden uitgegeven, dan zou het vermogen van de huidige Meta-aandeelhouders enorm verwateren. Dat is simpele economie: Groeit het aanbod plots heel hard? Dan daalt de prijs ook hard.

Details nooit onbelangrijk

Bij het zien van 425 miljoen extra aandelen schrikt natuurlijk iedere aandeelhouder. Echter staat er in het bovenstaande stuk tekst over deze enorme hoeveelheid aandelen: “available for grant”.

Dit verandert het beeld want dit geeft aan dat met de invoering van het plan, er 425 miljoen extra aandelen beschikbaar zijn. Ofwel ze geven hiermee aan de limiet van de totale hoeveelheid aandelen te verhogen. Deze aandelen zouden dus ook op een langzaam tempo verwerkt kunnen worden, waardoor eventuele verwatering in de loop der tijd gewoon gecompenseerd kan worden. En lang niet alle 425 miljoen aandelen worden uitgegeven.

Hoewel het nieuws dat er 425 miljoen extra Meta-aandelen bijkomen niet direct als muziek in de oren klinkt, en er ook niet duidelijk is wat Meta hiermee gaat doen, betekent het dus niet direct een probleem voor de huidige aandeelhouders.

——

Lees ook deze artikelen:

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Smallcap Pro

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Smallcap Pro

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.