Nederland - 13 april 2022 - Beursbrink

Meta wil vergoeding van 47,5 procent op NFT sales

door STIJN

Moederbedrijf van Facebook Meta is van plan om een vergoeding van 47,5 procent te nemen op de verkoop van NFT’s op hun virtueel platform Horizon Worlds. Dit getal omvat een hardware platformvergoeding van 30 procent voor verkopen via de Meta Quest Store en een ‘fee’ van 17,5 procent voor Horizon Worlds. De NFT community reageert verbolgen.

Een slimme zet van Meta Platforms of zijn ze aan het overdrijven? Het moederbedrijf van Facebook gaat NFT’s verkopen via Meta Quest Store en Horizon Worlds. Makers van NFT’s zullen 47,5 procent van het verkoopbedrag moeten afstaan aan Meta als vorm van transactievergoeding. 30 procent geldt als ‘hardware fee’ voor de Meta Quest Store, 17,5 procent voor verkopen via Horizon Worlds.

Hoge kosten

De omvang van deze kosten misnoegt de NFT community. Vooral omdat NFT marktplaats OpenSea slechts 2,5 procent vergoeding vraagt en LooksRare 2 procent. Met een vergoeding van 47,5 procent gaat Meta erg veel poen kunnen scheppen, als tenminste gebruik wordt gemaakt van hun platform.

De vergoedingen van Meta zijn ook aanzienlijk hoger dan die van Apple. Wat frappant is, is dat Meta CEO Mark Zuckerberg en andere directieleden nog niet zo lang geleden kritiet hadden geuit op de hoge ontwikkelaarsvergoeding van 30 procent in de Apple’s App Store.

Eén ding is zeker, de metaverse en NFT’s zijn ‘hot and happening’. Snoop Dogg heeft enkele maanden geleden een stuk virtueel land gekocht op The Sandbox en een grote fan van de hiphopartiest heeft het stuk langs hem gekocht voor 450.000 dollar. Volgens Vivek Sharma, Meta’s VP van Horizon, is het een competieve markt waar veel opportuniteiten zich schuilhouden.

Bronnen: Sam Shead – CNBC

Foto: Marco Verch ProfessionalFlickrCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.