Nederland - 28 augustus 2022 - crypto

Met deze Bitcoin hack time je de bodems en toppen van de markt

door VINCE

Populaire Bitcoin expert Nebraskan Gooner deelde onlangs op Twitter een ‘hack’ voor Bitcoin. Met deze strategie is het mogelijk om preciezer in te schatten wanneer de koers van Bitcoin kan gaan dalen en wanneer die weer kan gaan stijgen. Hiermee kan je dus op de juiste momenten kopen en verkopen. We leggen je hier uit hoe deze strategie in elkaar zit.

De hack die Gooner deelde is gebaseerd op een crypto-tool genaamd de RSI (Relative Strength Index). Deze index geeft de sterkte of zwakte van een beweging in de koers aan, in de vorm van een getal tussen de 0 en 100.

Stel de prijs schiet in korte tijd een stukje omhoog en hier zit veel kracht achter, dan is het zeer waarschijnlijk dat de stijging door zal gaan. Dit staat gelijk aan een hoge RSI. Maar ontbreekt de kracht achter de korte stijging, dan zal die snel weer afzwakken. Dit levert dan ook een minder hoge RSI op. Een ècht lage RSI zie je bij een sterke daling.

De Bitcoin hack

Welke rol speelt deze RSI dan in Gooner’s hack? Als eerste stap adviseert hij om een BTC grafiek te openen die per week genoteerd staat.

De tweede stap, is het toevoegen van een RSI aan die grafiek. Zoals eerder vermeld kan de RSI lopen tussen de 0 en de 100, en Gooner geeft aan om in de RSI-grafiek een lijn te trekken op de score van 52. Je ziet de grafiek die hieruit resulteert hieronder:

Je ziet als bovenste grafiek de BTC-grafiek en de grafiek eronder is de RSI met een lijn op 52. Zoals te zien is, is er bij bijna iedere RSI-score boven de 52 een stijging in de koers van BTC. Tegelijkertijd is er bij bijna elke koersdaling van BTC een RSI-score van onder de 52 te vinden.

De derde en laatste stap van de hack gaat dan over het wanneer kopen en verkopen van BTC. Heel simpel:

  • Gaat de RSI boven de 52 dan kopen. Grote kans dat hier namelijk een stijging aan vast zit.
  • Gaat de RSI onder de 52 dan verkopen. De koers zal dan gaan dalen.

Onthoud wel dat dit resultaten uit het verleden zijn en dit geen garantie geeft voor de toekomst.

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.