Iedere dag gratis nieuwe crypto doe je zo!

Allereerst de beste wensen! En om het jaar goed te beginnen delen we in deze blog een strategie waarmee je een passiefinkomen genereert op je crypto’s. In dit geval ETH en UNI. Dat doen we door de twee tokens in een liquidity pool van Uniswap te stoppen.

Uniswap is een decentrale broker op het netwerk van Ethereum. Je kan via Uniswap dus handelen zonder dat je je hoeft te registreren en vast zit bij een broker zoals Binck. Bij Uniswap is het slechts een kwestie van naar de website surfen en je Ethereum wallet (zoals Metamask) koppelen.

Hoe je zo’n Metamask wallet aanmaakt, zie je in deze video. Tevens laten we hier ook kort de interface van Uniswap zien.

Wanneer mensen handelen op Uniswap, handelen ze tegen een liquidity pool met de betreffende crypto’s. Iedereen kan deze liquidity pool voorzien van liquiditeit en int vervolgens naar ratio de handelsfees die worden betaald door handelaren.

Resultaat

Hieronder zie je hoe het mij tot nu toe afgaat:

De waarde van mijn liquiditeit is mooi toegenomen. Enerzijds door waarde stijging van UNI en ETH. Anderzijds door handelsfees die zijn geïnd. We spreken nu over een rendement van bijna 3% in een aantal maandjes tijd!

Op jaarbasis is dat een cashflow van bijna 20%.

Hoeveel het rendement gaat zijn, is lastig te zeggen. Dit hangt namelijk af van hoeveel er wordt gehandeld in de pool waaraan je levert. Nu staat het rendement bijvoorbeeld op 29% voor een jaar:

Liquiditeit aan Uniswap leveren:

Geen dividendaandeel of stuk vastgoed die dit rendement overtreft. Dus laten we snel vertellen hoe je deze strategie in de praktijk brengt.

Hier de schermen die je doorloopt:

1: Connecteer je wallet

2: Voeg liquiditeit toe

(Voordat je de tokens kan toevoegen moet je deze per token ‘approven’. Zelf heb ik dit al eens gedaan tijdens het verhandelen van de tokens, dus zie je de approve knop niet op dit scherm.)

3: Bevestig de transactie aan het Ethereum netwerk

4: Check je inkomen genererende UNI/ETH liquidity tokens

Risico

Liquidity tokens hebben één risico genaamd impermantent loss. Dit is het verlies ten opzichte van een simpele buy and hold strategie en treedt op wanneer de UNI/ETH prijs verandert.

Stel UNI stijgt 50% ten opzichte van de dollar en ETH blijft gelijk, dan is je impermanent loss 2%. Hier check je een rekenmachine.

Het verlies is niet-permanent, omdat het verlies wordt uitgewist wanneer de prijsverhouding tussen UNI/ETH weer terugkomt op het niveau waarop jij de tokens hebt toegevoegd.

Dit werkt als volgt:

De liquidity pool bestaat voor 50% uit UNI en 50% uit ETH. Het algoritme van Uniswap houdt deze twee kanten altijd gelijk in waarde (het herbalanceert dus continu). Waarde bestaat uit prijs keer hoeveelheid.

Stel mensen kopen heel veel UNI voor ETH, dan is de hoeveelheid UNI in de pool lager en die van ETH hoger. Je zal nu minder UNI hebben en meer ETH dan wanneer je de tokens met buy and hold had gehouden.

Met buy and hold had je dus een hoger vermogen omdat de prijs van UNI is gestegen en die van ETH is gedaald.

Het is dus belangrijk dat je altijd twee assets kiest die redelijk in lijn met elkaar kunnen bewegen. Dat is bijvoorbeeld zo met UNI en ETH.

Ik zou dus geen liquiditeit leveren aan een USD/ETH pool.

Oplossing

Voordat je liquiditeit levert, kan het slim zijn om even op de UNI/ETH grafiek te kijken.

Als de prijs op een steunpunt noteert, zoals hieronder, kan het bijvoorbeeld slim zijn om even te wachten met leveren.

Het is veel beter om op het huidige niveau liquiditeit toe te voegen, omdat de prijs op een niveau is dat iets normaler lijkt voor het UNI/ETH paar. Ook kan het hier een goed idee zijn om te spreiden over meerdere prijspunten op de grafiek.

Impermanent loss is dus geen groot risico. Alleen de hoeveelheid tokens die je hebt, kan dus veranderen. Ga dus altijd voor twee tokens waarmee je comfortabel bent.

Uniswap geeft je dan een manier om het verdienmodel van een broker toe te passen op je eigen crypto’s. En heb jij een nieuwe passieve inkomensstroom. Meer van die inkomensstromen? Check Crypto Yield Farmer!

Volg raja op de voet

Direct zien wanneer Raja een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.