Nederland - 19 oktober 2018 - Beursbrink

Marihuana voor recreatief gebruik legaliseren, who’s next?

door STIJN

Nu Canada marihuana voor recreatief gebruik heeft gelegaliseerd, is het uitkijken naar de volgende kandidaat die zich geroepen voelt om de stap te zetten. De kans is bijzonder groot dat er een marihuana golf over de wereld zal rollen gezien de grote opportuniteiten en voordelen.

Heeft Canada een beweging in gang gezet? Gaan steeds meer landen in de voetsporen treden van het Noord-Amerikaanse land? Het is hun geraden want de financiële voordelen zijn immens. Hieronder een lijstje van landen die mogelijk ook de stap gaan zetten naar meer legalisering.

Nieuw-Zeeland

De overheid heeft vorig jaar aangekondigd dat medicinale marihuana toegelaten zal worden, zo ver zijn dus in Nieuw-Zeeland dus al. Marihuana voor recreatief gebruik staat ook op de agenda, in 2020 zal er een nationaal referendum worden gehouden om de polsen of dit onder de bevolking leeft.

Steve Rolles, senior analist bij Transform, ziet alvast een positieve evolutie. Het feit dat er een referendum komt, wil zeggen dat Nieuw-Zeeland eventueel bereid is om de wil van het volk te accepteren en mogelijks over te gaan tot de legalisering van recreatieve marihuana.

Mexico

Mexico wordt al jarenlang geteisterd door oorlogen die gerelateerd zijn aan drugs, dus ook marihuana. In 2009 heeft de Mexicaanse overheid het bezit van kleine hoeveelheden marihuana gedecriminaliseerd. Het Hooggerechtshof in Mexico legde in 2015 de basis voor de legalisering van marihuana door te stellen dat mensen het recht moeten hebben om marihuana te kweken voor persoonlijk gebruik.

De basis is er dus maar er is nog altijd niets concreet. Het is een onderwerp waar hevig over wordt gedebatteerd in het parlement. Maar nu Canada de stap heeft gezet, bestaat de kans dat de tegenstanders van legalisering zich meer open gaan stellen voor deze mogelijkheid.

Verenigde Staten

Dit spreekt voor zich, vooral omdat Canada hun noorderbuur is. Zoals gekend heb je hier het contrast tussen het beleid op federaal niveau en het beleid van de staten afzonderlijk. Voorstanders van de legalisering hopen dat goedkeuring in Canada extra druk uitoefenend op de regering.

Now that our neighbour to the north is opening its legal cannabis market, the longer we delay, the longer we miss out on potentially significant economic opportunities for Oregon and other states across the country.

Senator Ron Wyden, een democraat die de staat Oregon vertegenwoordigd, dat trouwens één van de staten is waar marihuana legaal is, roept de Amerikaanse overheid op om vooruitgang te boeken en de ‘war on drugs’ te hervormen. Hij is voorstander van de legalisatie van marihuana en hoopt dat de Verenigde Staten het voorbeeld van Canada zal volgen.

Bronnen: CTV News

Foto: Thought Catalog – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel