Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 13 april 2019 - Marihuana

Marihuana industrie in Puerto Rico breidt fors uit ondanks uitdagingen

door STIJN

Ook in Puerto Rico is medicinale marihuana ‘hot’. Hier ziet men een trend waarin de industrie aan het uitbreiden is ondanks de uitdagingen. De markt is er zeker aanwezig en steeds meer patiënten willen medicinale marihuana gebruiken voor hun aandoeningen en ziektes.

In het jaar 2015, net voordat voormalig gouverneur Alejandro Padilla aftrad, werd medicinale marihuana gelegaliseerd na enkele publieke debatten. Twee jaar later werd het voorstel opgenomen in de wet en gouverneur Ricardo Rosselló finaliseerde de legalisering voor effectief gebruik.

Forse groei

En nu zit Puerto Rico met een marihuana industrie dat uit zijn voegen aan het barsten is. Ongeveer 72.000 patiënten hebben reeds ingetekend voor een testprogramma van het ministerie van Volksgezondheid. Het ministerie mikt op 100.000 patiënten voor het programma maar ze verwachten dat het aantal deelnemers geen probleem gaat zijn.

It’s a new industry with a lot of exciting opportunities.

Volgens de overheid hebben bedrijven, artsen en patiënten die vergoedingen hebben betaald voor kaarten, vergunningen en licenties om te consumeren, verkopen, cultiveren, voorschrijven en produceren, maar liefst 11,5 miljoen dollar gecreëerd voor de Puerto Ricaanse economie.

We are seeing more and more patients register; we went from 20 patients a week to 1.500. Patients are excited and are welcoming alternative ways of healing.

De overheid verwacht dat het project 100 miljoen dollar aan belastinginkomsten gaat generen tegen 2020 en tevens ook 20.000 nieuwe banen zal creëren. Mooie cijfers, zelfs ondanks de uitdagingen in Puerto Rico want marihuana wordt er nog altijd beschouwd als een illegale drug.

Hierdoor staan financiële instellingen niet te springen om bedrijven en dergelijke bij te staan. Volgens vice president Julian Londoño is dit het grootste probleem in Puerto Rico voor de marihuana industrie. De onzekerheid over medicinale marihuana is ook een groot pijnpunt, er kruipt veel tijd en energie in het ‘onderwijzen’ van de bevolking en de politiediensten.

Maar ondanks deze problemen, zijn voorstanders van medicinale marihuana positief over de toekomst. De cijfers liegen immers niet, er zijn steeds meer patiënten, apothekers en bedrijven die toenadering zoeken tot medicinale marihuana.

Bronnen: NBC

Foto: Katheirne Hitt – Flickr – CC BY-ND 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel