Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 8 februari 2019 - Beursbrink

Marihuana consumptie lichtjes veranderd na legalisering

door STIJN

Een bijzonder verrassend resultaat vloeide deze week voort uit een onderzoek naar het gebruik van marihuana sinds de legalisering in oktober in Canada. De consumptie zou naar verluidt lichtjes veranderd zijn ten opzichte van de periode vóór de legalisering van recreatieve marihuana.

Statistics Canada heeft cijfers vrijgegeven uit een onderzoek naar de consumptie van marihuana na de legalisering. Daaruit blijkt dat 4,6 miljoen mensen, of 15 procent van de Canadezen ouder dan 15 jaar, recreatieve marihuana heeft gebruikt tijdens de afgelopen drie maanden.

Ongeveer de helft van de gebruikers zei dat ze marihuana consumeren voor redenen die niet medisch zijn. Een kwart van de gebruikers doet het wel omdat ze een aandoening of ziekte hebben.

Uit het onderzoek is ook gebleken dat 46 procent van de recreatieve gebruikers niet geneigd is om legale marihuana te kopen. Die halen ze dan uit een ondergronds en zwart circuit. 26 procent daarentegen heeft gemeld dat ze hun marihuana wel via de legale manier aanschaffen.

Op 17 oktober werd marihuana volledig gelegaliseerd in Canada, Statistics Canada hield vanaf dat moment nauwgezet de consumptie en dergelijke in de gaten. Op deze manier verkrijgen ze een goed beeld van hoeveel en hoe Canadezen marihuana consumeren vóór en na de legalisering.

Consumptie

De conclusie is opvallend en gaat in tegen de verwachtingen. Sinds de legalisering van marihuana is de consumptie toegenomen maar voldoet dus niet aan de verwachtingen. De weken na de legalisering gingen hard, de vraag naar legale marihuana oversteeg met gemak het aanbod.

Het is nu wachten op de goedkeuring van eetbare producten waar marihuana in is verwerkt. Dit segment zou toegankelijker zijn voor het bredere publiek en kan de consumptie een flinke duw in de rug kunnen geven. De overheid heeft nog 9 maanden de tijd om dit onder de loep te nemen.

Bronnen: Vancouverisawesome

Foto: Thought Catalog – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel