Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 9 februari 2019 - Beursbrink

Marihuana bedrijven hoeven niet per se cannabis te verkopen om winst te maken

door STIJN

Marihuana bedrijven hoeven niet per se cannabis te verkopen om winst te maken. Dat is het aparte aan de creatie van een nieuwe industrie, namelijk die van de recreatieve marihuana.

 Eén van de meest bizarre dingen is dat marihuana bedrijven winst kunnen maken door hun producten waardevol in te boeken. Simpel gezegd, de zaadjes die ze planten kosten bijna niets, maar de plant en het eindproduct zijn waardevol, dus vanaf het begin zijn zaadjes veel geld waard.

 Het verschil tussen de waarde van de zaadjes en de waarde van het uiteindelijk eindproduct, komt zonder problemen in de kwartaalrapporten van de marihuana bedrijven terecht. En dat is perfect mogelijk want daarmee worden simpelweg internationale boekhoudregels gevolgd.

Gemakkelijk winst maken

Kortom, per kwartaal, of zelfs op een langere termijn, kunnen marihuana bedrijven winst maken zonder zelfs één gram marihuana te verkopen. En omdat we te maken hebben met een nieuwe industrie, liggen de prijzen voor marihuana nog niet vast zoals bv. granen, vlees en dergelijke. 

Wat marihuana bedrijven op dit moment eigenlijk doen, is ‘gokken’ wat hun planten en eindproducten waard gaan zijn op het moment dat ze verhandelbaar zijn. Eigenlijk is dit geen correcte weergave van de bedrijfsresultaten maar het is ook geen boekhoudkundige vervalsing.

Opgepast natuurlijk, beleggers die aandelen kopen van marihuana bedrijven waarvan de bedrijfsresultaten uitstekend zijn, checken beter eerst of het geen opgeklopt verhaal is alvorens ze een deel hun geld investeren. De tijd zal uiteraard uitwijzen welke waarderingen correct zijn.

Bronnen: Marketwatch

Foto: Dennis Engelen – Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel