Nederland - 15 augustus 2019 - Beursbrink

Marihuana aandeel Tilray krijgt rake klappen

door STIJN

Minder positief nieuws voor het Canadese marihuanabedrijf Tilray. Hun kwartaalrapport was ronduit slecht vermits ze meer verlies draaiden tijdens het tweede kwartaal dan analisten hadden voorspeld. Beleggers schrokken zich een hoedje en deden hun posities van de hand met als resultaat een bloedrode dag voor Tilray.

Kwartaalrapporten worden altijd zeer goed opgevolgd door beleggers en investeerders. De publicatie ervan is dan ook vaak het moment van de waarheid voor bedrijven. Dat heeft ook Tilray ondervonden woensdag, het Canadese marihuanabedrijf rapporteerde een groter dan verwacht verlies en dat konden beleggers niet smaken, het aandeel ging met meer dan 15 procent omlaag.

Tilray draaide een verlies van 35 miljoen dollar tijdens het tweede kwartaal. In dezelfde periode vorig jaar was het verlies ‘maar’ 12,8 miljoen dollar. Maar langs de andere kant overtroffen ze wel de verwachtingen inzake omzet. Analisten gingen uit van 41,1 miljoen dollar maar ze wisten uiteindelijk 45,9 miljoen omzet te draaien. Dat kon beleggers en investeerders echter niet bekoren.

Omzetstijging

De omzetstijging is te danken aan de overname van hennepproducent Manitoba Harvest, de legalisering van marihuana eind vorig jaar in Canada en de groei van marihuana op de internationale markten. In totaal werd er voor 5.558 kilogram marihuana verkocht vorig kwartaal, dat is drie keer het volume dan tijdens het tweede kwartaal in 2018.

The way we look at it is it’s early days, and we’re continuing to invest to build long-term value for our shareholders.

Tilray CEO Brendan Kennedy beseft dat de resultaten niet goed zijn voor het vertrouwen in het bedrijf, maar hij benadrukt dat ze tijd nodig hebben om rendabel te zijn. In Canada zou het volgens hem hooguit nog twee kwartalen duren alvorens ze er goede bedrijfsresultaten halen. Europa is dan weer een ander verhaal, deze regio vergt meer tijd en investeringen volgens Kennedy.

Daarenboven is het volgens hem een kwestie van tijd alvorens de Verenigde Staten van Amerika het voorbeeld van Canada gaat volgen. Tilray speelt hierop in door de overname van Manitoba Harvest en Smith & Sinclair om te kunnen concurreren op de snelgroeiende CBD markt in de USA.

Bronnen: CNBC

Foto: Desmond Alexander – Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.