VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 22 juli 2020 - Aandelen

Licht lagere opening Wall Street in de maak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een iets lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het rood.

Naast de zorgen over de coronapandemie en de impact hiervan op de economie, zagen beleggers woensdag de Chinees-Amerikaanse spanningen weer oplaaien. Washington eist het sluiten van een Chinees consulaat in Houston.

De beslissing werd volgens het persagentschap Reuters genomen vanwege het schenden van het Amerikaanse intellectuele eigendom door de Chinezen.

Een woordvoerder van de Chinese minister van Buitenlandse Zaken sprak tegen de South China Morning Post van een “ongekende escalatie”. Indien de VS de eis niet intrekken, dan zal China met “noodzakelijke tegenmaatregelen” komen.

Volgens Reuters zou China overwegen het Amerikaanse consulaat in Wuhan te sluiten.

“De spanningen tussen de VS en China zijn de laatste tijd toegenomen als gevolg van de ontwikkelingen in Hongkong, en dit zou het volgende hoofdstuk kunnen zijn”, reageerde marktanalist David Madden van CMC Markets op de Amerikaanse eis.

Dit is een “zeer serieuze ontwikkeling” die het sentiment drukt, voegde strateeg Richard McGuire van Rabobank toe.

Beleggers zijn verder nog in afwachting van een tweede steunpakket in de VS. Maar het is volgens Commerzbank nog onzeker of die er voor het zomerreces in Amerika komen gaat. De Republikaanse senator Mitch McConnell waarschuwde in ieder geval al dat het akkoord er niet vlot zal komen.

Eind deze maand loopt de huidige regeling af. Werklozen in de VS ontvangen dankzij deze regeling 600 dollar per week aan extra bijstand. De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin rekent op een nieuw stimuleringspakket van minimaal 1.000 miljard dollar, terwijl de Democraten een pakket van zeker 3.000 miljard dollar zouden willen.

In Europa stonden de beurzen woensdagmiddag ook in het rood. De Europese indexen boekten nog winsten dinsdag, nadat een akkoord werd gevonden voor het coronaherstelfonds.

Nabeurs komen Microsoft en Tesla nog met cijfers.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde 1,6 procent tot 41,25 dollar, terwijl een september-future Brent 1,3 procent goedkoper werd op 43,73 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1595. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1535 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1528 op de borden.

Daarmee staat het muntpaar voor het eerst sinds januari 2019 weer boven de 1,15. Analisten van Commerzbank schrijven dit toe aan de vooruitzichten voor de euro, die beter zijn dan die voor de dollar.

Bedrijfsnieuws

De Verenigde Staten hebben in eerste instantie 100 miljoen doses van een potentieel coronavaccin van Pfizer en BioNTech besteld. Daarvoor betaalt Washington 1,95 miljard dollar. De VS zouden het vaccin gratis beschikbaar willen stellen aan de eigen bevolking. Pfizer lijkt bijna 5 procent hoger te openen en BioNTech zelfs bijna 8 procent.

Fiat Chrysler heeft de banden met Waymo, onderdeel van Alphabet, aangehaald. Dit meldde de Italiaanse autofabrikant woensdag zonder financiële details te verstrekken. Fiat Chrysler tekende een exclusieve overeenkomst met de dochter van Alphabet onder meer voor de ontwikkeling en het testen van kleine bedrijfsauto’s.

Best Buy profiteert in zijn nog lopende tweede kwartaal flink van de toegenomen populariteit van onlinewinkelen. Tot en met afgelopen zaterdag steeg de online omzet dit kwartaal met liefst 255 procent op jaarbasis, met name dankzij de verkoop van computers, tablets en huishoudelijke apparaten. De totale omzet ligt tot nog toe 2,5 procent hoger dit kwartaal.

United Airlines heeft in het tweede kwartaal een stevig verlies van 1,6 miljard dollar geboekt als gevolg van de coronapandemie waardoor de luchtvaart wereldwijd grotendeels tot stilstand kwam. De maatschappij noemde het kwartaal dan ook het “moeilijkste ooit” in zijn 94-jarig bestaan.

Snap Inc is in het tweede kwartaal dieper in het rood gedoken, terwijl de omzet beter was dan verwacht en het aantal gebruikers conform de verwachting groeide. Vanwege de onzekerheid rond de coronapandemie gaf Snap dinsdag geen outlook voor het derde kwartaal. Het aandeel lijkt 6 procent lager te openen.

Texas Instruments heeft in het tweede kwartaal beter dan de eigen verwachting gepresteerd en wist de marktverwachting ook te overtreffen. De omzet kwam uit op 3,24 miljard dollar. Het bedrijf zelf mikte op een omzet tussen 2,61 miljard en 3,19 miljard dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet voorspelden voor het tweede kwartaal een omzet van 2,95 miljard dollar. Voor het derde kwartaal rekent Texas Instruments op een omzet van 3,26 miljard tot 3,54 miljard dollar, terwijl de winst moet uitkomen tussen de 1,14 en 1,34 dollar per aandeel. Analisten voorspellen een omzet van 3,1 miljard dollar en een winst per aandeel van 1,00 dollar. Het aandeel gaat vermoedelijk 1,2 procent hoger van start.

Slotstanden

De S&P 500 steeg dinsdag 0,2 procent op 3.257,30 punten. De Dow Jones index won 0,6 procent op 26.840,40 punten en de Nasdaq eindigde 0,8 procent lager op een slot van 10.680,36 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.