Europa - 4 augustus 2020 - Aandelen

Licht lagere opening Wall Street in de maak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een licht lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het rood.

Maandag sloten de Amerikaanse beurzen nog flink hoger, mede dankzij de sterke prestatie van een aantal tech-aandelen.

“Ondanks de verspreiding van het [corona]virus, blijft de economie zich herstellen”, zag strateeg Kit Juckes van Société Générale. Toch zijn er nog voldoende zaken waarover beleggers zich zorgen moeten maken, waarschuwde Juckes.

Beleggers richten vandaag de aandacht op het Amerikaanse Congres, waar de Democraten en Republikeinen over een nieuw steunpakket aan het onderhandelen zijn. De markt hoopt op een deal ter waarde van 1 biljoen dollar.

Splijtpunt lijkt de 600 dollar per week de Amerikaanse werklozen ontvangen.

Dat er uiteindelijk een akkoord komt, is volgens strateeg Philippe Gijsels van BNP Paribas Fortis al deels ingeprijsd. Hij waarschuwt dat witte rook snel kan vervliegen.

Volgens strateeg Hugh Gimber van JPMorgan Asset Management is de markt van mening dat de Amerikaanse economie een nieuwe steunpakket wel degelijk nodig heeft.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde 1,7 procent tot 40,30 dollar, terwijl een oktober-future Brent 1,7 procent goedkoper werd op 43,41 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1744. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1769 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1766 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Vandaag is het Amerikaanse bedrijfsagenda rustig. Nabeurs staan nog wel cijfers van Beyond Meat en Disney op de agenda.

De Amerikaanse President Donald Trump heeft gezegd dat hij klaar is om de overname van de Amerikaanse activiteiten van TikTok door Microsoft goed te keuren, maar alleen als de Amerikaanse overheid “heel veel geld” binnen krijgt. Microsoft is met moederbedrijf ByteDance aan het onderhandelen en hoopt tegen 15 september een akkoord te hebben liggen.

Twitter zou ten minste 150 miljoen dollar aan de Amerikaanse Federal Trade Commission moeten betalen in verband met ongeoorloofde gebruik van privégegevens in 2011.

Booking.com is van plan om tot een kwart van zijn personeel te ontslaan vanwege de coronacrisis. Dit bevestigde de reissite, nadat NRC.nl het nieuws meldde op basis van een video die CEO Glenn Fogel dinsdag met zijn personeel deelde.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,7 procent in het groen op 3.294,61 punten en de Dow Jones index won 0,9 procent op 26.664,40 punten. Techbeurs Nasdaq steeg zelfs met 1,5 procent tot 10.902,80 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments