Americas - 18 november 2020 - Aandelen

Licht hogere start Wall Street in de maak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor de start tot 0,3 procent in het groen.

Beleggers wegen de risico’s van de nieuwe golf coronavirusbesmettingen voor de economie af tegen het uitzicht op vaccins die de pandemie kunnen stoppen.

Optimisme over vaccins die de economie vanaf volgend jaar kunnen laten herstellen, zorgde afgelopen week voor veel kooplust bij beleggers.

Pfizer en partner BioNTech willen vlot een vergunning aanvragen bij de Amerikaanse toezichthouder voor hun coronavaccin, dat effectiever blijkt dan eerder was gemeld. In plaats van ruim 90 procent blijkt de effectiviteit te liggen op 95 procent, zo meldde Pfizer woensdag.

Aan de andere kant zijn er veel zorgen, onder andere over het steeds verder stijgende aantal coronavirusbesmettingen in de Verenigde Staten, waardoor nieuwe beperkingen op sociale en zakelijke activiteiten dreigen. Dat zou het economisch herstel mogleijk ook weer tot stilstand komen.

De hoop op een groot steunpakket van de Amerikaanse overheid is daarbij inmiddels aan het wegebben.

“Wanneer je naar de VS kijkt, is het vooruitzicht voor overheidssteun op de korte termijn of omvangrijke steun op de middellange termijn aanzienlijk verminderd”, stelde James McCormick vam NatWest Markets. Tegelijkertijd begint de tweede golf van de pandemie te leiden tot nieuwe lockdowns in enkele Amerikaanse staten.

Fed-voorzitter Jerome Powell waarschuwde dinsdag dat de economie voor aanzienlijke uitdagingen en onzekerheden staat, door de verspreiding van het virus. Hij vond het nog te vroeg om uitspraken te doen over het effect van een mogelijk vaccin.

Economische cijfers over de bouw van nieuwbouwwoningen lieten een stijging zien van 4,9 procent op maandbasis in oktober. De sector houdt daarmee zijn groei vast.

De wekelijkse olievoorraden volgen later vanmiddag. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 1,0 procent tot 42,09 dollar en Brent-olie voor dezelfde maand werd 1,4 procent duurder op 44,37 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1869. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,1865 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Het model 737 MAX van Boeing kreeg van de FAA toestemming om weer te vliegen in de Verenigde Staten, na twee crashes die 346 levens kostten. Het vrijgeven van het vliegtuigmodel is erg welkom voor Boeing, dat door de coronacrisis nog veel verder in de problemen raakte. Boeing opent vermoedelijk 6 procent hoger.

Een consortium van verzekeraars, met name Intact uit Canada en Tryg uit Denemarken, willen de Britse herverzekeraar RSA kopen voor 7,2 miljard Britse pond.

Chocoladerepenfabrikant Mars wil de Noord-Amerikaanse activiteiten kopen van de maker van snackrepen Kind. Mars verkoopt nu al Kind-producten buiten de VS.

Purdue Pharma heeft schuld erkend aan drie misdrijven rond de marketing en distributie van OxyContin. De faillissementsrechter is akkoord met een schikking voor 8,34 miljard dollar.

De Amerikaanse winkelketen voor klusmaterialen en woninginrichting Lowe’s heeft in het derde kwartaal de omzet laten stijgen van 17,4 miljard naar 22,3 miljard dollar, terwijl de nettowinst daalde van ruim een miljard tot 692 miljoen dollar. Na bijzondere posten steeg de winst wel. Het aandeel dreigt bijna 7 procent lager te openen.

Nio heeft in het derde kwartaal zijn verlies sterk teruggedrongen tot 1,05 miljard renminbi, ruim de helft minder dan het verlies van een jaar eerder. De omzet steeg dan ook met 146 procent. De concurrent van onder meer Tesla lijkt woensdag in New York 1,5 procent lager te openen.

Robinhood wil in het eerste kwartaal van 2021 naar de beurs en zoekt daarom adviseurs bij banken. Dat meldde persbureau Bloomberg. Het bedrijf achter de beurshandel-app startte in 2013 en heeft nu 13 miljoen klanten, vooral jongere beleggers.

Retailer Target ligt op koers voor een 2 procent hogere opening na cijfers. Target heeft in het derde kwartaal dankzij een forse omzetgroei beduidend meer winst geboekt dan analisten hadden voorzien.

Nvidia en L Brands volgen woensdag na sluiting van de markt.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag lager. De brede S&P 500 index daalde 0,5 procent tot 3.610,23 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,3 procent tot 11.980,97 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.