Nederland - 2 september 2022 - Aandelen

Li Auto en Xpeng rapporteren minder leveringen, Nio rapporteert stijging

door STIJN

De drie meest besproken Chinese autobouwers van elektrische voertuigen zijn Xpeng, Li Auto en Nio. Het zijn veelbelovende startups waar beleggers en investeerders veel van verwachten. Het aantal levering per kwartaal/maand wordt dan ook kort opgevolgd. Xpeng en Li Auto leverden in augustus 16 en 56 procent minder dan in juli. Nio leverde 6 procent meer.

De leveringscijfers van Xpeng, Li Auto en Nio voor de maand augustus zijn bekend. De drie Chinese autobouwers zijn volop aan het groeien en proberen elk kwartaal meer en meer voertuigen af te leveren aan hun klanten. Maar voor Xpeng en Li Auto wordt dat uitdagend voor dit kwartaal.

Li Auto leverde in augustus 4.571 voertuigen af, dat is 56 procent minder dan in de maand juli en 51 procent minder dan exact een jaar geleden. Xpeng deed het iets minder slecht met 9.578 voertuigen, ‘slechts’ 16 procent minder dan de maand juli en 33 procent minder dan augutus 2021.

Aandelen

Nio bleef in het positieve met een stijging van 6 procent ten opzichte van de maand juli. Ze leverden namelijk 10.677 voertuigen af in vergelijking met 10.052 stuks in juli. Jaar-op-jaar vertaalt zich dat in een stijging van maar liefst 81,6 procent. Van de drie autobouwers wist Nio procentueel het beste te presteren, toch ging het aandeel 5 procent lager op de Amerikaanse beurzen.

De aandelen van Xpeng en Li Auto gingen ook onderuit, met 6 en 3 procent. De daling lijkt dus niet verbonden te zijn met de leveringen, gezien ook Nio deelde in de klappen. Het sentiment inzake Chinese aandelen is de laatste weken bedrukt omwille van zorgen over de toestand van de Chinese economie. Het bbp zou dit jaar minder hard groeien dan men begin dit jaar voorspelde.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Noya FieldsFlickrCC BYSA 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.