Nederland - 12 november 2018 - Beursbrink

Legalisering van marihuana brengt ook kopzorgen met zich mee

door STIJN

De legalisering van marihuana in Canada is een groot succes, maar dat brengt natuurlijk ook problemen met zich mee. Er zijn namelijk veel meer meldingen van ‘cannabis poisoning’ onder jonge mensen in Canada. Dokters roepen de overheid op om strengere regels in te voeren.

Vorige maand werd Canada het tweede land ter wereld dat marihuana volledig heeft gelegaliseerd, zowel recreatief als medicinaal. Er is echter nog een verbod op de verkoop van eetbare marihuanaproducten tot tenminste 2019. In de praktijk is dit niet het geval, winkels verkopen namelijk al eetbare producten waarin marihuana is verwerkt zoals bv. brownies of gummy bears.

En dat brengt problemen met zich mee. Het aantal gevallen van ‘marijuana poisoning’ is de afgelopen tijd fors gestegen. Men verwacht tevens dat dit getal alleen maar zal stijgen de komende maanden. Het probleem met eetbare marihuanaproducten is dat het effect van cannabis trager op gang komt en dus mensen sneller meer zullen nuttigen op korte termijn.

Strengere regels

Daarenboven is het eten van marihuana gemakkelijker en toegankelijk er het roken ervan. Het is vaak zo dat jonge kinderen teveel rondslingerende koeken of snoepjes eten. Health Canada eist daarom dat alle verpakkingen van eetbare marihuanaproducten ‘childproof’ worden gemaakt, en dat voor alle door de overheid gerunde winkels.

As a toxicologist and an emergency physician, in both of those fields we certainly feel these products are attractive to children. And therefore, they put children at increased risk.

Dokter Magaret Thompson, directeur van het Ontario Poison Centre, vindt dat de overheid een gedeeltelijk verbod moet leggen op producten waar kinderen zich tot aangetrokken voelen. Bill Blair, de minister die medeverantwoordelijk is voor de legalisering van marihuana, liet weten dat de overheid een beleid gaat invoeren om eetbare marihuanaproducten strenger te controleren.

Bronnen: The Guardian

Foto: Nickolette – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel