VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 18 augustus 2019 - Beursbrink

Legale marihuana in Luxemburg wordt concreter

door STIJN

Luxemburg heeft zijn Europese buurlanden opgeroepen om hun drugswetgeving te versoepelen in die zin dat marihuana gelegaliseerd kan worden. De Luxemburgse minister van Volksgezondheid is namelijk van plan om van Luxemburg het eerste Europese land te maken waar marihuana volledig legaal is, zowel voor consumptie als productie.

Er is verandering op til binnen Europa inzake marihuana. Luxemburg lijkt het voortouw te nemen in deze ‘shift’ met als kopman hun minister van Volksgezondheid Etienne Schneider. Hij benadrukt dat de huidige traditionele drugswetten niet efficiënt zijn en maar beter worden aangepast.

This drug policy we had over the last 50 years did not work. Forbidding everything made it just more interesting to young people … I’m hoping all of us will get a more open-minded attitude toward drugs.

Legalisering

Schneider is van plan om de consumptie en productie van marihuana te legaliseren en roept daarom Europese lidstaten op om hun drugswetgeving evenzeer aan te passen zodat de marihuanamarkt in de Europese Unie kan groeien en uitbreiden. Volwassenen ouder dan 18 jaar zouden binnen de twee jaar legaal marihuana moeten kunnen kopen in Luxemburg.

Op voorwaarde dat ze inwoner zijn van het land uiteraard. Daarenboven zal de staat de productie en distributie van marihuana reguleren aan de hand van ‘cannabis agencies’. Minderjarigen die tot vijf gram bezitten zullen niet worden berecht maar wie deze regel schromelijk overschrijdt, zal wel zwaar gestraft worden. Een ontwerpversie van het plan zal later dit jaar worden gepubliceerd.

Schneider ziet zijn plan helemaal zitten en wil het model doordrukken naar andere Europese lidstaten. De coalitie tussen verschillende politieke partijen in Luxemburg zou de volledige legalisering van marihuana, dus voor consumptie en productie, met bepaalde voorwaarden natuurlijk, mogelijk moeten kunnen maken binnen de vijf jaar.

Bronnen: The Guardian

Foto: Pxhere

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.