Americas - 4 juni 2020 - Beursbrink

Lagere start Wall Street in de maak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een lagere opening, nadat de Europese Centrale Bank 600 miljard euro extra herstelstimulering vanwege de coronacrisis aankondigde.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index stonden een half uur voor de opening tot 0,6 procent in het rood.

Zo lijkt er een eind te komen aan vier dagen van stijgingen van deze hoofdgraadmeter voor de Amerikaanse aandelenmarkten.

Beleggers verkopen mogelijk aandelen om de behaalde winst vast te leggen na een aantal dagen met snelle koersstijgingen.

De sterke uitbreiding van de stimulering door de ECB zorgde niet voor grote opluchting bij beleggers, hoewel de futures tijdelijk iets omhoog gingen. De rente op Italiaanse staatsleningen daalde wel flink op het nieuws.

“Ze heben geleverd wat de markt wilde”, zei Seema Shah van Principal Global Investors. “De ECB levert wat het moet doen”, namelijk de ammunitie aanvullen tot na de herfst van dit jaar, meende Shah.

Ook een niet omverwachte daling van het aantal aanvragen van een nieuwe werkloosheidsuitkering liet de koersen niet oplopen. Het aantal nieuwe werkloosheidsuitkeringen kwam afgelopen week uit op 1,9 miljoen, tegen 2,1 miljoen een week eerder. Daarmee blijft de situatie op de arbeidsmarkt dramatisch, maar de nog altijd extreem hoge aantallen zijn wel aan het afnemen.

De arbeidskosten in de VS in het eerste kwartaal stegen 5,1 procent, waar een voorlopige raming uitging van 4,8 procent. De bijstelling was conform verwachting.

Het Amerikaanse handelstekort steeg.

China maakte donderdag een zeldzame concessie tegenover Amerikaanse druk, door Amerikaanse en andere buitenlandse luchtvaartmaatschappijen toe te staan weer op China te vliegen op bepaalde routes. Dit was minder dan 24 uur nadat de Amerikaanse regering had gedreigd om alle Chinese vliegtuigen uit het Amerikaanse luchtruim te weren.

De olieprijs daalde. Een juli-future West Texas Intermediate daalde 1,6 procent tot 36,71 dollar, terwijl een augustus-future Brent 1,1 procent goedkoper werd op 39,37 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1202. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1215 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er 1,1240 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De CEO van een van de grootste kippenboeren in de VS en drie andere bestuurders uit de sector zijn beschuldigd van pogingen om prijsafspraken te maken voor kip die wordt verkocht aan restaurants en supermarkten. Het gaat om CEO Jayson Penn van Pilgrim’s Pride, alsmede een voormalige vicepresident van het bedrijf, Roger Austin. Het bedrijf uit Colorado is grotendeels in handen van het Braziliaanse vleesconglomeraat JBS. Ook de voorzitter van Claxton Poultry Frarms, Mikell Fries, en een vicevoorzitter van dat bedrijf, Scott Brady, zijn in staat van beschuldiging gesteld in de kartelzaak.

FedEx gaat zijn tarieven verhogen voor sommige transporten in de VS, nadat rivaal UPS hetzelfde deed om stijgende kosten te compenseren en om de sterk toegenomen stroom van pakketten sinds de coronacrisis in goede banen te leiden.

LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton is niet van plan op de beurs aandelen Tiffany te kopen, zo maakte het donderdag bekend. In november vorig jaar bereikten de twee partijen een overeenkomst over een overname van de juweliersketen voor een bedrag van 16,2 miljard dollar.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 1,4 procent hoger op 3.122,87 punten, de Dow Jones index steeg 2,0 procent en technologie-index Nasdaq steeg 0,8 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments