VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Americas - 25 juni 2020 - Aandelen

Lagere start voor Wall Street in de maak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een lagere opening tegemoet, na licht tegenvallende cijfers over de arbeidsmarkt en vooral toenemende onrust over de oplopende aantallen coronabesmettingen.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index stonden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,7 procent in het rood. Technologie-index Nasdaq lijkt het openingsverlies te gaan beperken tot 0,2 procent.

De aandelenmarkten weifelen, nu het aantal besmettingen met het coronacirus op verschillende plekken in de Verenigde Staten sneller oploopt, en bedrijven hun plannen om hun normale activiteiten weer te hervatten moeten bijstellen. Dat slaat de hoop op een snel economisch herstel de bodem in.

Woensdag verloren de Amerikaanse beurzen al meer dan 2 procent, door de vrees voor een nieuwe golf van de pandemie, nadat maandag het optimisme nog hoogtij vierde.

Bedrijven moeten besluiten of ze moeten openen, sluiten, of een compromis vinden. Apple kondigde aan meer winkels te zullen dichtgooien in de regio Houston, waar het virus weer om zich heen grijpt.

Walt Disney stelde de opening van zijn pretpark in Californië uit, na oproepen van ongeruste medewerkers. Ook in Florida, waar een groot Disney-pretpark is, is het aantal besmettingen weer naar een nieuwe top gestegen en hebben 7.200 medewerkers gevraagd om uitstel van de heropening.

“Dit lijkt beleggers wakker te schudden, dat de exit uit de lockdown niet gemakkelijk wordt”, zei Hugh Gimber van J.P. Morgan Asset Management. Volgens hem is er weinig bereidheid bij de Amerikaanse regering om beperkingen door te voeren, dus ligt de bal nu bij de afzonderlijke staten en de stadsbesturen.

Verschillende aanpakken zullen leiden tot een ongelijkmatige progressie in het inperken van het virus in de Verenigde Staten, verwachten medici.

“Mensen zijn gemakzuchtig geworden”, zei Marc Boom, een arts in Houston. “En dat krijgen we nu in ons gezicht terug, eerlijk gezegd.”

Een wekelijks arbeidsmarktcijfer viel niet mee: afgelopen week werden 1,48 miljoen nieuwe werkloosheidsuitkeringen aangevraagd, wat 60.000 minder was dan een week eerder, maar nog altijd een zeer hoog cijfer, en ook meer dan de 1,35 miljoen waar economen vooraf op rekenden. Het cijfer voor de voorgaande week werd met 32.000 opwaarts bijgesteld.

De orders voor duurzame goederen in mei lieten daarentegen een sterk herstel zien na de forse daling in april. De orders stegen op maandbasis met 15,8 procent, na een daling met 18,1 procent in april. Deze verbetering was vooral te danken aan meer bestelde transportmiddelen.

De Amerikaanse economie kromp in het eerste kwartaal met 5 procent, zo bleek uit een finale raming, die niet afweek van een eerdere publicatie.

Olie noteerde lager. Een augustus-future West Texas Intermediate daalde 2 procent tot 37,26 dollar, terwijl een augustus-future Brent 1,5 procent goedkoper werd op 39,72 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1210. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1246 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1252 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Walt Disney stelt de heropening van Disneyland in Californië uit, meldde het bedrijf. Het pretpark zou op 17 juli opengaan. Deze datum is voor onbepaalde tijd uitgesteld, in afwachting van richtlijnen van de staat Californië, die na 4 juli zullen volgen. Het aandeel opent vermoedelijk ruim 2 procent lager.

Apple sluit tijdelijk zeven winkels rond Houston, door zorgen over stijgende aantallen besmettingen met het coronavirus. Vorige week werden bijna twaalf winkels in vier Amerikaanse staten gesloten. De winkels in Houston waren eind mei heropend, nadat ze sinds medio maart gesloten waren geweest. Toch is de openingsindicatie voor het aandeel Apple positief.

Exxon Mobil, Koch Industries en een energiehandelaar zijn woensdag aangeklaagd door de openbaar aanklager van Minnesota, omdat ze het publiek hebben misleid over de gevolgen van klimaatverandering. Exxon stond op een openingsverlies van 1,7 procent.

Macy’s gaat verder reorganiseren en hoopt daarmee de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden en per jaar zo’n 630 miljoen dollar aan kosten te kunnen besparen, waarvan 365 miljoen dollar al dit jaar. Met de nieuwste ingreep gaan naar verwachting 3.900 functies in het management verloren. Macy’s zal 3,4 procent lager openen.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten woensdag lager, nadat de positieve stemming werd bedorven door een stijgend aantal besmettingen met het coronavirus in de VS.

De S&P500 verloor 2,6 procent tot 3.050,33 punten. De Dow Jones index daalde 2,7 procent. Ook de technologie-index Nasdaq leverde 2,2 procent in.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.