Americas - 10 november 2020 - Aandelen

Lagere opening Wall Street in de maak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een lagere opening tegemoet, nadat de brede markt maandag nog link in het groen sloot, hoewel tech-aandelen weinig populair waren.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een halfuur voor de opening tot 0,4 procent in het rood.

Het hoge aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten, maar ook het getemperde enthousiasme over een nieuw steunpakket drukken het sentiment in de VS. Maandag was er positief nieuws over een mogelijk coronavaccin, maar vandaag lijkt het besef te komen dat het zeker nog een tijd zal duren voor het vaccin breed verkrijgbaar is.

Er werden voor de zevende dag op rij meer dan 100.000 corona-gevallen in de VS gerapporteerd. Dat wakkert de vrees aan voor nieuwe en strengere coronamaatregelen.

We zijn nog niet van de pandemie af, concludeerde marktanalist Nick Brooks van Intermediate Capital Group.

Brooks verwacht nog steeds veel volatiliteit in de markt.

Verder liet de Europese Commissie weten dat het voor 4 miljard dollar aan exportheffingen aan de Verenigde Staten heeft opgelegd. Deze heffingen volgen op de verboden staatssteun die de VS gaven aan vliegtuigbouwer Boeing.

De maatregelen werden door de lidstaten van de EU goedgekeurd, nu een schikking nog niet binnen handbereik lijkt. Om tot een schikking te komen, eist Brussel dat Washington per direct de heffingen op Europese goederen intrekt, die het gevolg zijn van de verboden steun die Europa jarenlang gaf aan Airbus.

Op macro-economisch vlak bleek dat het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf is in oktober onveranderd gebleven.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een december-future West Texas Intermediate steeg 0,8 procent tot 40,63 dollar, terwijl een januari-future Brent 1,0 procent duurder werd op 42,86 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1802. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1831 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1814 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Amazon.com heeft de mededingingsregels in twee Europese landen geschonden. Dit liet eurocommissaris Margrethe Vestager dinsdag weten. Vermoedelijk heeft Amazon op grote schaal gevoelige data gebruikt om kleine concurrenten van zich af te houden. En dit gebeurt ook systematisch, aldus de Europese Commissie. “Het is nu aan Amazon om te reageren”, zei Vestager, die liet weten een tweede formeel onderzoek te zijn gestart. Het aandeel verliest vermoedelijk 2,0 procent bij de opening.

American Airlines geeft 38,5 miljoen gewone aandelen uit, die onderschreven zijn door Bank of America Securities. De bank kreeg daarnaast van American Airlines de optie gegund om op een termijn van 30 dagen in zijn geheel of in delen tot 5.775.000 aandelen in te kopen. De opbrengst van de transactie wordt aangewend voor algemene doeleinden en ter versterking van de kaspositie van American Airlines. Het aandeel opent vermoedelijk 1,2 procent lager.

Nikola heeft in het derde kwartaal van dit jaar een flink groter verlies geboekt dan een jaar eerder, terwijl er nog steeds geen omzet werd behaald. Onder de streep restte een verlies van 117,5 miljoen dollar tegen een verlies van 15,5 miljoen dollar een jaar eerder. De kaspositie bedroeg 908 miljoen dollar. Het aandeel lijkt 2 procent hoger te openen.

Beyond Meat heeft in het derde kwartaal een hogere omzet behaald, maar onder de streep restte een verlies. De omzet steeg met 2,7 procent op jaarbasis naar 94,4 miljoen dollar. Er bleef onder de streep een verlies van 19,3 miljoen dollar tegen een winst van 4,1 miljoen dollar een jaar eerder. In de nabeurshandel maakte het aandeel een koersval van maar liefst 26 procent en de openingsindicatie is nu een daling van 21,1 procent.

International Flavors & Fragrances heeft in het afgelopen kwartaal op een stabiele omzet een beduidend lagere winst behaald. CEO Andreas Fibig wees er wel op dat op kwartaalbasis sprake was van een duidelijke verbetering in het derde kwartaal, “ondanks de corona-tegenwind”. Vanwege het virus wilde International Flavors & Fragrances geen outlook voor het hele jaar afgeven.

Eli Lilly heeft een noodvergunning gekregen van de Amerikaanse FDA voor zijn coronabehandeling bamlanivimab. Volgens de FDA helpt de behandeling van Eli Lilly om coronapatiënten uit het ziekenhuis te houden, door ze thuis te behandelen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 1,2 procent in het groen op 3.550,50 punten, terwijl de Dow Jones index zelfs 3,0 procent won op 29.157,97 punten. Techbeurs Nasdaq daalde evenwel met 1,5 procent tot 11.713,78 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.