Americas - 21 augustus 2020 - Aandelen

Lagere opening Wall Street in de maak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een halfuur voor de openingsbel tot 0,4 procent in het rood.

Het sentiment op Wall Street was donderdag daarentegen positief. Wederom waren techwaarden in trek en techbeurs Nasdaq sloot met een winst van meer dan 1 procent zelfs op de hoogste stand ooit. De breed samengestelde S&P 500 index won daarnaast 0,3 procent en noteert daarmee nipt onder zijn recordstand.

“Meer dan ooit tevoren zijn aandelenmarkten waarschijnlijk niet de beste weerspiegeling van de reële economische omstandigheden in de VS”, aldus Derek Halpenny, marktanalist bij MUFG Bank.

“De markt is ervan overtuigd dat de Fed meer zal doen als het nodig is”, voegde de analist toe. De markt wordt volgens hem ondersteund door de vrees van beleggers om de beursrally te missen.

“Wat de markt in de eerste plaats zou willen zien, is een vaccin”, zei strateeg Michael Bell van JP Morgan Asset Management. “Waar de markt zich zorgen over maakt is het virus, dat niet onder controle is, de fiscale stimuleringsmaatregelen, die minder genereus worden, en de Fed, die aangeeft dat sommige beleidsinstrumenten mogelijk niet worden ingezet”, voegde hij toe.

Beleggers op Wall Street zijn evenwel de laatste dagen optimistischer gestemd over de coronapandemie. Het aantal opnames op de intensive care gerelateerd aan corona loopt in de VS gestaag terug, terwijl er dagelijks nog wel veel besmettingen worden geregistreerd. Vooral jongeren laten zich nu massaal testen.

Beleggers krijgen vandaag uit Amerika zicht op de samengestelde inkoopmanagersindex voor augustus, het consumentenvertrouwen en de bestaande woningverkopen.

In Europa werden de samengestelde inkoopmanagersindices vanochtend al gepubliceerd. De economie van de eurozone liet in augustus weer een dipje zien ten opzichte van de voorgaande maand. De economie groeide nog wel, maar een stuk minder hard dan verwacht. De samengestelde index daalde van 54,9 in juli naar 51,6 afgelopen maand. Er werd door economen een stand van 54,7 verwacht. De economische activiteit in het Verenigd Koninkrijk trok juist wel verder aan.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een oktober-future West Texas Intermediate daalde 1,1 procent tot 42,35 dollar, terwijl een oktober-future Brent 1,1 procent goedkoper werd op 44,42 dollar.

De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,1780. Het muntpaar stabiliseert in augustus tussen het niveau van 1,1800 en 1,1900. In de maand juli liep de euro nog hard op van een niveau van 1,1200 naar 1,1900.

Bedrijfsnieuws

De Federal Trade Commission ondervroeg Facebook CEO Mark Zuckerberg in zijn onderzoek naar de vraag of de sociale-mediagigant de Amerikaanse antitrustwetten heeft overtreden.

Deere & Co heeft in het afgelopen derde kwartaal de omzet en de winstgevendheid zien dalen, maar heeft wel de outlook voor het hele boekjaar verhoogd. Deere verwacht voor het gehele boekjaar nu een nettowinst van circa 2,25 miljard dollar tegen een bandbreedte van 1,6 miljard tot 2,0 miljard dollar in de outlook bij de resultaten over het tweede kwartaal.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index steeg donderdag nog 0,3 procent tot 3.385,54 punten, de Dow Jones index won 0,2 procent op 27.739,86 punten en de Nasdaq sloot 1,1 procent hoger op 11.264,95 punten

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.