VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 30 juli 2020 - Aandelen

Lagere opening Wall Street in de maak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurs gaat donderdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 1,1 procent in het rood.

De Amerikaanse beurzen reageerden woensdag nog positief op het rentebesluit van de Federal Reserve. De aandacht van beleggers gaan vandaag uit naar een volle agenda met zowel macro- als bedrijfscijfers.

Conform de verwachting handhaafde de Amerikaanse centrale bank woensdagavond de federal funds rate op 0,00 tot 0,25 procent. De Fed herhaalde zijn streven om het volledige scala aan instrumenten te zullen blijven inzetten om de Amerikaanse economie te ondersteunen om zo de doelstellingen op het gebied van maximale werkgelegenheid en prijsstabiliteit te realiseren.

De Fed benadrukte in zijn officiële verklaring dat de algehele financiële omstandigheden de afgelopen maanden zijn verbeterd, maar dat het pad van de Amerikaanse economie “aanzienlijk zal afhangen van het verloop van het coronavirus”.

In een persconferentie volgend op het besluit zei Fed-voorzitter Jerome Powell echter dat het tempo van het economisch herstel juist vertraagt, maar dat het te vroeg is om te zeggen of dit zal aanhouden. “Ik denk dat er dientengevolge behoefte zal zijn aan meer monetair beleid en fiscale ondersteuning”, voegde hij toe.

“Door de economische toekomst te omschrijven als buitengewoon onzeker, voedde hij het sentiment dat de Amerikaanse centrale bank alles zal doen, tot en met het voorheen ondenkbare, om de economie te behoeden voor een rampzalige ineenstorting”, schreef ING. “De Fed klinkt alleen maar meer dovish.”

Vandaag kregen beleggers twee belangrijke Amerikaanse macrocijfers: de economische groei in het tweede kwartaal en de wekelijkse steunaanvragen.

De Amerikaanse economie is in het tweede kwartaal hard gekrompen, hoewel de krimp iets minder sterk was dan gevreesd. De economie kromp volgens een eerste raming met 32,9 procent. Economen hadden op een krimp van 34,7 procent gerekend.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering kwam uit op 1,43 miljoen. Dat zijn er 12.000 meer dan in de week die eindigde op 18 juli. Economen hadden gerekend op 1,45 miljoen aanvragen.

De omvang van de economische schade kan de Democraten en Republikeinen dwingen om sneller tot een akkoord over een nieuwe steunpakket te komen, stelde macro-strateeg Sebastien Galy van Nordea Asset Management vooraf.

Olie noteerde donderdag in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde 1,8 procent tot 40,52 dollar, terwijl een oktober-future Brent 1,5 procent goedkoper werd op 43,44 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1757. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1774 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1775 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Vandaag krijgen beleggers wederom een reeks bedrijfscijfers voorgeschoteld. Voorbeurs kwamen onder andere Comcast, Eli Lilly, Kraft Heinz en Procter & Gamble al met resultaten. Nabeurs volgen de grote techbedrijven Apple, Alphabet en Facebook. Raj Shant, marktanalist van PGIM Group, waarschuwde dat de resultaten van de tech-bedrijven zullen zijn gestegen, maar dat de verwachtingen ook enorm opgelopen zijn.

Eli Lilly heeft in het tweede kwartaal meer winst dan verwacht geboekt, terwijl de omzet onder druk stond, en besloot om de outlook voor het hele boekjaar te verhogen. De farmaceut verwacht een aangepaste winst per aandeel tussen 7,20 en 7,40 dollar. Eerder was dit nog 6,70 tot 6,90 dollar per aandeel. De consensus samengesteld door FactSet rekent voor 2020 op 6,84 dollar per aandeel. Het aandeel opent vermoedelijk 2 procent lager.

UPS heeft in het tweede kwartaal veel beter dan verwacht gepresteerd. CEO Carol Tomé schreef de meevaller onder meer toe aan de corona-uitbraak waardoor veel meer pakketjes werden verstuurd. Het aandeel gaat waarschijnlijk 10 procent hoger openen.

Procter & Gamble heeft in het afgelopen kwartaal zowel de omzet als winst zien stijgen en de jaargroei kwam aan de bovenkant van de verwachtingen uit. Voor het nieuw gestarte boekjaar rekent P&G op een autonome groei van 2 tot 4 procent. De kernwinst per aandeel zal naar verwachting met 3 tot 7 procent stijgen ten opzichte van de 5,12 dollar in het afgelopen jaar. Het aandeel wint vermoedelijk 1,5 procent.

Comcast heeft in het tweede kwartaal de resultaten onder druk zien staan, maar presteerde wel iets beter dan verwacht. De aangepaste winst per aandeel daalde van 0,78 naar 0,69 dollar. Dit is beter dan verwacht. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op 0,55 dollar per aandeel. Comcast gaf geen outlook voor het hele boekjaar af. Het aandeel wint 2,5 procent in de voorbeurshandel.

Kraft Heinz heeft de omzet in het tweede kwartaal harder dan verwacht zien stijgen, maar dook toch in de rode cijfers.

ConocoPhilips heeft in het tweede kwartaal verlies geboekt, en dan ook nog eens meer dan was gevreesd. Het aandeel keldert vermoedelijk 3,7 procent bij opening.

Dupont de Nemours heeft in het tweede kwartaal de omzet zien dalen en kwam dieper in het rood uit.

Mastercard heeft in het tweede kwartaal zowel de omzet als de winst zien dalen, maar presteerde wel beter dan verwacht. Er wordt een koersstijging bij de opening van de handel voorzien.

PayPal heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, dankzij een stijging van het aantal online transacties tijdens de coronacrisis.

Qualcomm heeft het afgelopen kwartaal een fors lagere winst en omzet geboekt, vanwege de effecten van het coronavirus, maar presteerde desondanks beter dan verwacht.

Slotstanden

Woensdag sloten de Amerikaanse beurzen na het rentebesluit van de Fed nog flink in het groen. De toonaangevende S&P 500 index steeg 1,2 procent tot 3.258,45 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent op 26.539,57 punten en de Nasdaq sloot 1,4 procent hoger op 10.542,94 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.