Nederland - 4 juni 2021 - Beursbrink

Koperprijs zakt onder 10.000 dollar per ton

door STIJN

De koperprijs heeft last van een dipje. Onlangs daalde de prijs van de grondstof onder de steun van 10.000 dollar per ton. Dit zou te maken hebben met een verminderde vraag naar koper vanuit China. Voor de maand juli zou er 3,5 procent minder koper zijn besteld. 

Een verontrustend signaal vanuit China? De vraag naar koper lijkt er stilletjes aan af te nemen. Soni Kumari, analist bij ANZ, benadrukt dat er factoren zijn die ervoor zorgen dat China minder koper nodig heeft. Echter zei hij dat de vraag naar koper vanuit de rest van de wereld sterk blijft.

China’s demand could decelerate amid tightening financial condition and slowing credit growth, but this could be mitigated by strong demand from rest of the world.

Voorlopig zijn er nog twijfels omtrent het herstel van de wereldeconomie. Maar men verwacht dat de koperprijs robuust blijft in deze onzekere tijden. Analisten van Citi verwachten dat dit nog enkele maanden zal aanslepen en dat de koperprijzen na deze periode sterk kunnen uitbreken.

Our base case is that this becomes evident in the next few months and will be particularly bullish for tighter copper spreads.

Federal Reserve

De koperprijzen ervaren ook druk vanuit de Verenigde Staten. Investeerders wachten de Amerikaanse werkgelegenheidscijfers af. Afhankelijk van de toestand van de Amerikaans economie, zou de Federal Reserve acties kunnen ondernemen. Vooral nu de inflatie op een behoorlijk hoog niveau noteert. Als ze de rentes verhogen, kan dit een negatieve impact hebben op bv. grondstoffen.

De koperprijs bereikte begin mei een record van 10.747,50 dollar. Veel analisten verwachten dat een sterke vraag de komende jaren voor een verdere stijging zal zorgen. Onafhankelijk analist Robin Bahr beweert dat de dip veel ondersteuning heeft en dat een verder prijsdaling uitgesloten is.

Bronnen: Mining.com

Foto: Bicanski – Pixnio

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.