Cryptoknallers - 26 februari 2023
door VINCE

Koopwaardig op huidige dip? Filecoin steeg 70%

Het dataopslag netwerk Filecoin had de smaak vorige week goed te pakken. Het steeg met maar liefst een ruime 70%! Maar hoe kon dit gebeuren? En nu Filecoin zich inmiddels in een dipje bevindt, is dit dan hét moment om in te slaan?

Analisten bij Cointelegraph vinden de huidige dip in ieder geval interessant. Ook verwachten ze dat de huidige prijs makkelijk kan verdubbelen!

728x90

Wat is Filecoin?

Filecoin is een decentraal opslagnetwerk. Filecoin kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder gedecentraliseerde cloudopslag, archivering en backup van gegevens, en distributie van grote bestanden zoals video’s en afbeeldingen.

In tegenstelling tot traditionele opslagmethoden, worden de bestanden opgeslagen op meerdere nodes in het netwerk. Hierdoor wordt een hogere mate van redundantie en beveiliging bereikt.

De native coin, FIL, wordt gebruikt als een incentive-mechanisme om deelnemers te stimuleren om opslagruimte te delen en te onderhouden.

Hoe steeg FIL met +70%?

Tussen 17 en 19 februari steeg de coin naar een piek van $9,33 dollar. Zoals je in zijn koersverloop hieronder ziet zag het wel weerstand op de 18e, maar wist het hier dus doorheen te prikken:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Een mogelijke reden voor deze plotse harde stijging zou de lancering van smart contracts op het netwerk kunnen zijn, aldus AMBcrypto. Deze zouden namelijk live moeten gaan in februari, met de introductie van de voltooide Filecoin Virtual Machine (FVM).

Naast enthousiasme onder beleggers, zouden de smart contracts ook voor Filecoins mainstream adoptie kunnen zorgen. Zolang er genoeg developers het Filecoin netwerk verder ontwikkelen d.m.v. de smart contracts, dan zal het voor de gemiddelde gebruiker een steeds toegankelijker netwerk worden.

Wat laten andere statistieken dan de prijs zien?

Hoewel de koers een flinke oppepper heeft gekregen, waren er een aantal statistieken bij Filecoin die een ander beeld lieten zien. Zo daalde bijvoorbeeld de betaalde transactiekosten hard, wat stakers kan afschrikken. Daarnaast daalde de opbrengst voor FIL holders met 67%, na het bereiken van een maandelijks hoogtepunt op 7 februari (zie onderstaande afbeelding).

Zeker niet alle statistieken ontwikkelen zich haaks op de prijs. Zo had Filecoin de afgelopen zes maanden de op een na hoogste dagelijkse cumulatieve omzet, met $11,9 miljoen. Alleen Ethereum haalde meer binnen.

Filecoin boekte ook een uitstekende groei op zijn DeFi-front. De Total Value Locked (TVL) schoot op 15 februari omhoog naar het hoogste punt ooit, volgens gegevens van DeFiLlama.

Met o.a. de bovenstaande gegevens leek FIL een duim omhoog te hebben gekregen van investeerders, volgens statistiekbureau Santiment. Dit zagen ze aan het positief gewogen sentiment voor de token (de rode lijn). Ook de Binance Funding Rate (gele lijn) was positief, wat aangeeft dat er een aanzienlijke vraag naar FIL was op de derivatenmarkt:

Hoe staat Filecoin er nu voor?

Er zijn dus zeker wat statistieken bij Filecoin die positieve signalen afgeven. En ook het sentiment onder beleggers over de munt leek goed te zijn. Toch wist de munt niet verder dan de $9,33 te komen. Inmiddels heeft de koers een weerstand rond de $7 bereikt.

Analisten van Cointelegraph zagen een mogelijke terugval naar de weerstand aan $7 al aankomen. Dit deel van hun prognose is dus alvast werkelijkheid geworden.

Na de dip voorzien zij echter genoeg ruimte voor FIL om naar de $11,39 te stijgen, en daarna zelfs de $16!

Moet je nu investeren in Filecoin?

De huidige kleine dip van Filecoin ziet er interessant uit. Maar voordat je op basis van de bovenstaande gegevens actie onderneemt, zou je jouw kennis over het netwerk up-to-date kunnen maken met onze Crypto Gids.

In de Cryptogids behandelen onze analisten 23 interessante cryptomunten, en Filecoin is daar een van!

Abonneer je nu via deze link en lees meteen de meest recente versie die we vorige week publiceerde. Daarin ontdek je dus ook onze complete analyse van Filecoin!

——

Lees ook deze artikelen:


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Cryptoknallers

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Cryptoknallers

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.