Impermanent loss

Wat is het?

Impermanent loss is een technisch begrip en je zal er mee te maken krijgen wanneer je handel faciliteert in DeFi applicaties. Impermanent loss is dus lang niet voor iedereen van toepassing.

Kort door de bocht, is impermanent loss het verschil in rendement tussen een liquiditeitspositie en het simpel aanhouden van de onderliggende tokens.

Een liquiditeitspositie ga je aan wanneer je cryptomunten in een decentrale broker applicatie stopt, zodat de coins handel op de blockchain faciliteren (hoe je dat doet lees je onder andere hier). In ruil hiervoor krijg je liquidity pool (LP) tokens, wat wij ook een liquiditeitspositie noemen.

Deze LP tokens zijn een certificaat op de onderliggende tokens die je in een decentrale broker hebt gestopt, waartegen andere gebruikers kunnen handelen.

Impermanent loss is dus geen netto verlies. Je kan in dollartermen een flink rendement maken, terwijl je impermament loss (IL) loopt.

Het is geen schande als je het begrip niet in één keer begrijpt. We hebben daarom ook eens een diepgaander artikel over impermanent loss geschreven. Lees dit artikel dus zeker door om impermanent loss beter te begrijpen en te weten te komen of het echt zo’n groot risico is.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.