Nederland - 27 januari 2021 - Aandelen

Kan grootste IPO ooit dan toch doorgaan?

door STIJN

Eind vorig jaar was er heel wat om te doen. Ant Group, een fintechbedrijf onder de vleugels van Alibaba, had kunnen stunten met de grootste IPO allertijden. Echter staken de Chinese autoriteiten hier last-minute een stokje voor door de beursgang een halt toe te roepen. Volgens de Chinese centrale bank zou Ant Group alsnog kunnen doorgaan met hun IPO als ze de huidige problemen aanpakken inzake regelgeving en dergelijke.

Ant Group was van plan om ergens eind vorig jaar naar de beurs te trekken. Echter werd dit op het allerlaatste moment tegengehouden door de Chinese autoriteiten wegens onregelmatigheden en non-conformiteit. Volgens de Shanghai Stock Exchange mag Ant Group niet naar de beurs trekken alvorens het deze zaken heeft aangepakt en handelt conform de financiële regels.

Toch nog IPO?

Het blokkeren van de IPO kwam ook kort nadat Jack Ma, die 33 procent Ant Group in bezit heeft, kritiek had geuit op de Chinese overheid. Yi Gang, gouverneur van de People’s Bank of China, zei dat Ant Group zeker nog naar de beurs kan trekken. Het moet echter eerst een legale structuur aanmeten en de regels en procedures volgen die iedere financiële instelling moet volgen.

I would say that this a process and .. (once the) problem solved, it will go back to the track to continue the consideration according to law. Ant Group should just follow the standard of legal structure you will have the result.

De PBOC heeft Ant Group gevraagd een herstelplan voor te leggen en een tijdschema om dit te implementeren. De autoriteiten in China hebben geprobeerd de regelgeving op het gebied van fintech aan te scherpen. In oktober publiceerden de PBOC en toezichthouders nieuwe regels voor online microkredieten, die gevolgen zouden hebben voor Ant Group.

Bronnen: CNBC

Foto: QuoteInspector

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.