Nederland - 5 augustus 2018 - Beursbrink

“JPMorgan gaat blockchain gebruiken voor verschillende zaken”

door STIJN

Jamie Dimon, CEO van JPMorgan Chase, liet onlangs weten dat hij ‘bullish’ is over blockchain-technologie zonder uit te wijken over digitale munten. Hij is er zelfs van overtuigd dat JPMorgan op termijn veelvuldig gebruik zal maken van blockchain voor allerhande toepassingen.

Een opmerkelijke uitspraak van JPMorgan CEO Jamie Dimon. Tijdens een interview met Hardvard Business Review zei hij dat ‘fiat payment apps’ een immense verschuiving kunnen teweeg brengen in de financiële sector. Huidige betaaldiensten zoals PayPal en Alipay zijn door een voorbeeld van.

Toen hem de vraag werd gesteld wat de grootste ‘bedreiging’ is voor JPMorgan, antwoordde hij dat nieuwe mogelijkheden om te betalen bovenaan het lijstje staan. De eerder vernoemde diensten zijn volgens hem een uitstekende manier voor consumenten om betalingen te doen.

Blockchain

Over crypto repte hij bijna geen woord, het enige wat hij erover kwijt wou is dat hij van mening is dat digitale munten niet hetzelfde zijn als goud en fiatgeld. De achterliggende technologie van digitale munten daarentegen, dat ziet hij dan weer wel zitten. JPMorgan Chase is er zelfs mee aan het experimenten zodat ze de technologie kunnen toepassingen in de nabije toekomst.

Dimon is bijzonder ‘bullish’ over deze nieuwe technologie, hij is van mening dat JPMorgan genoodzaakt is om blockchain te implementeren in hun diensten willen ze concurrentieel blijven met de rest. De financiële sector zal gaan evolueren richting toepassingen en diensten op basis van deze technologie. Bedrijven die niet meegaan in dit verhaal, zullen hopeloos achterblijven.

En zo draait ook Jamie Dimon bij want voorheen was hij niet te spreken over crypto en blockchain. In de laatste paar maanden is JPMorgan steeds meer en meer bullish geworden inzake blockchain, de bank heeft zelfs op 3 mei een blockchain-gerelateerd patent ingediend.

Bronnen: Coin Telegraph

Foto: Steve Jurvetson – Flickr – CC BY 2.0

 

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.