Nederland - 11 januari 2022 - Aandelen

Jamie Dimon ziet beste economische groei in decennia

door STIJN

Volgens JPMorgan CEO Jamie Dimon gaat de Amerikaanse economie nog heel hard groeien, wellicht de sterkste groei in decennia. Hij ziet namelijk dat het consumentenvertrouwen bijzonder hoog is en dat men 25 procent meer geld uitgeeft dan pre-COVID. Maar hij waarschuwt ook voor meer dan vier renteverhogingen gezien de omstandigheden.

De Amerikaanse economie lijkt op weg te zijn om het hardst te gaan groeien sinds de ‘Great Depression’. Dat beweert JPMorgan CEO Jamie Dimon in een interview met CNBC. Ook voor volgend jaar verwacht hij dat de Amerikaanse economie het bijzonder goed gaat doen.

We’re going to have the best growth we’ve ever had this year, I think since maybe sometime after the Great Depression. Next year will be pretty good too.

Hij heeft er vertrouwen in omdat het consumentenvertrouwen groot is. Volgens zijn analyse van de gegevens is de consumentenbalans nog nooit zo goed geweest als nu. Men spendeert 25 procent meer geld dan pre-COVID. Daarenboven lijken consumenten ook in een betere positie te zitten omtrent hun schulden, althans volgens de gegevens van de zakenbank.

Federal Reserve

Dimon zei dat de economische groei zelfs zal komen als de Federal Reserve de rentes mogelijk meer verhoogt dan beleggers en investeerders verwachten. Economen van Goldman Sachs voorspellen dat de centrale bank dit jaar vier renteverhogingen zal doorvoeren. Dimon zei dat het hem zou niet verbazen mocht de Amerikaanse centrale bank nog meer ‘rate hikes’ doen.

It’s possible that inflation is worse than they think and they raise rates more than people think. I personally would be surprised if it’s just four increases.

En daar schuilt het gevaar voor beleggers en investeerders volgens hem. Hoewel de Amerikaanse economie hard gaat groei, zou 2022 een woelig beursjaar kunnen gaan worden gezien de renteverhogingen. Dimon beweert dat men moet hopen op een ‘soft landing’ door de Federal Reserve waarbij de beleidsmakers opteren voor een milde normalisering van het beleid.

Bronnen: Hugh Son – CNBC

Foto:  PxHere

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.