VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 18 september 2020 - Aandelen

Jefferies verhoogt koersdoel Vopak met 2 euro

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft vrijdag het koersdoel voor Vopak verhoogd van 56,00 euro naar 58,00 euro en handhaafde de koopaanbeveling voor het tankopslagbedrijf.

Analist David Kerstens van de Amerikaanse zakenbank voorziet een stabiel bedrijfsresultaat voor 2020 (EBITDA), waarbij het resultaat nog gedrukt wordt door desinvesteringen, waarna naar verwachting van de analist de groei van het bedrijfsresultaat van het tankopslagbedrijf in 2021 een versnelling zal laten zien van 13 procent naar 940 miljoen euro. Dat is ruim 10 miljoen euro meer dan waarop Jefferies eerder rekende. In 2022 voorziet Kerstens een verdere stijging naar 988 miljoen euro.

Die groeiversnelling is onder meer te danken aan nieuwe projecten die worden opgeleverd en zullen gaan bijdragen aan de resultaten.

Ook merkte Kerstens op dat de markt in contango blijft en dat deze situatie zich de laatste tijd zelfs verdiept.  Contango wil zeggen dat de olieprijzen in de toekomst hoger zijn dan op dit moment, waardoor het zinvol is olie op te slaan voor later. Deze situatie zorgt er volgens de bank ook voor dat Vopak hogere prijzen kan bedingen als contracten vernieuwd moeten worden.

Tot slot berekende de analist dat de waardering van Vopak momenteel onder zijn historische gemiddelde ligt en dat het koerspotentieel 20 procent bedraagt.

Het aandeel Vopak sloot donderdag op een roodgekleurd Damrak 2 procent hoger op 48,58 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.