VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 13 december 2020 - Beursbrink

Jay-Z lanceert ‘premium cannabis brand’

door STIJN

De cannabisindustrie is een bekende naam rijker. Shawn ‘Jay-Z’ Carter, miljardair maar vooral rapper en muziekproducent, heeft een eigen cannabismerk dankzij zijn samenwerking met het Californische Caliva, genaamd Monogram. Zijn producten liggen sinds donderdag in de Canadese ‘winkelrekken’ onder drie gradaties, namelijk light, medium en heavy. 

Cannabis is ‘hot’, vooral sinds de verkiezing van Joe Biden als president van de Verenigde Staten van Amerika en de goedkeuring van de MORE Act door het Huis van Afgevaardigden. Miljardair en rapper Jay-Z sprong om de cannabistrein in 2019 door een samenwerking aan te gaan met het Canadese marihuanabedrijf Caliva voor de opstart van zijn eigen merk genaamd Monogram.

Zijn producten zijn sinds donderdag beschikbaar via de online shop van Monogram. Jay-Z is tevreden met de ontwikkelingen op de marihuanamarkt en de versoepelende houding van Canada en de Verenigde Staten. Hij vindt het niet meer dan normaal dat cannabis gelegaliseerd wordt.

Cannabis has been around for thousands of years, yet it is still an industry whose legacy of skilled craftsmanship is often overlooked.

Beursnotering

In november stemde Subversive Capital Acquisition Corp., het grootste bedrijf voor speciale acquisitie van marihuana, ermee in om Caliva en een ander gevestigd Californisch cannabisbedrijf Left Coast Ventures over te nemen om een nieuwe entiteit te vormen genaamd The Parent Co.

De SPAC-transactie zal naar verwachting in januari worden afgerond en de aandelen zullen worden verhandeld op de NEO Exchange in Canada en zullen beschikbaar zijn voor Amerikaanse beleggers op de over-the-counter-markt. Beleggers kunnen dus vanaf januari een beetje handelen in Jay-Z.

Jay-Z is niet de enige rapper die de marihuanamarkt betreedt. Ook Snoop Dogg en Drake hebben reeds dergelijke stappen gezet. Deze laatste is vorig jaar zelfs een samenwerking aangegaan met het Canadese Canopy Growth voor de oprichting van zijn bedrijf The More Lift Growth Co.

Bronnen: CNBC

Foto: David Cardinez – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.