Nederland - 30 juni 2018 - Beursbrink

Japan keurt voor het eerst CBD-advertentie goed

door STIJN

Canada, Australië, de Verenigde Staten van Amerika… maar je hoort nooit iets over Japan als het gaat over cannabis. Dat komt omdat ze hier een bijzonder streng beleid hanteren inzake druggebruik. Het is dan ook verrassend om te horen dat er in Tokyo sinds kort wordt geadverteerd voor een product met cannabidiol (CBD).

Het is niet abnormaal dat je nog nooit hebt gehoord over marihuana opportuniteiten in Japan. De strenge drugswetten voorkomen namelijk dat investeerders en bedrijven hier op zoek gaan naar investeringskansen. Als je nog maar een beetje marihuana op zak hebt, en je nog maar één keer gepakt bent geweest, staat er een gevangenisstraf van 5 jaar op je te wachten.

Ondanks dit alles mogen er sinds kort CBD-producten geadverteerd worden in Japan en zijn ze vooral nuttig voor de vergrijzende bevolking. De lokale bevolking heeft misschien nog nooit gehoord over CBD-producenten omdat het strikt verboden was om er publiekelijk over te adverteren.

Het beleid is sinds vorige week veranderd, dat is te merken aan het eerste ‘billboard’ dat staat te pronken in Tokyo. CBD-extracten zijn eigenlijk als sinds 2016 gelegaliseerd maar bedrijven konden zeer moeilijk toestemming krijgen van de Japanse overheid om hier reclame over te maken.

Elixinol

Het Australische Elixinol is het eerste bedrijf dat zijn producten mag adverteren in Japan, maar levert eigenlijk al drie jaar lang cannabis-olie aan verschillende Japanse afnemers. Nu mogen ze de markt dus actief betreden met hun blootstelling aan de Japanse bevolking.

De verandering kwam er door First Lady Akie Abe in 2015. Ze pleitte voor het gebruik van marihuana als toepassing in de medische wereld. Niet lang daarna, in 2016, werd CBD-olie gelegaliseerd door de Japanse overheid en dit jaar mag er publiekelijk reclame over worden gemaakt.

While it is not yet permitted in Japan, I think it can be put into great practical use for medical purposes as well.

Het toont aan dat cannabis, en zijn extracten, de wereld aan het veroveren zijn. Als zelfs het stugge Japan zijn standpunt begint te herzien, dan betekent dit dat er nog vele andere landen zullen zijn die hier in zullen volgen. Bedrijven zien het alvast als een positieve ontwikkeling.

Bronnen: CNNBS, Herb

Foto: Vaping 360 – Flickr – CC BYT-ND 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel