VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 14 juni 2020 - Beursbrink

Is Canopy Growth een koopje?

door STIJN

De globale aandelenmarkten zijn goed aan het herstellen van hun dieptepunt in maart. Dat geldt ook voor de marihuanamarkt. Verschillende aandelen van marihuanabedrijven zijn ondertussen gestegen sinds maart echter blijft de industrie wel moeilijkheden hebben. Canopy Growth is ook goed hersteld ondertussen, tijd voor een koopje?

Canopy Growth, één van ’s werelds grootste marihuanabedrijven, noteert momenteel 16,6 procent lager op de beurzen sinds de start van het jaar. Maar het is erger geweest, namelijk in maart noteerde het aandeel van Canopy Growth 50 procent lager. Het herstel is dus behoorlijk sterk.

De reden waarom het aandeel zo vlot wist te stijgen, heeft te maken met de toegenomen vraag naar cannabisproducten in maart. Daarenboven is er ook een studie die aantoont dat marihuana helpt bij het voorkomen en behandelen van het coronavirus. Er zijn verschillende factoren op dit moment die de vraag naar het groene spul hoog zullen houden de komende periode.

Opportuniteiten

Voor Canopy Growth helpt het natuurlijk ook dat ze een samenwerking hebben met Constellation Brands, de producent van het populaire biermerk Corona. Hierdoor hebben ze een cashpositie van 2 miljard Canadese dollar. Constellation heeft momenteel 38,6 procent van de aandelen in bezit.

Aandelen van het marihuanabedrijf zijn aantrekkelijk omdat het één van de betere bedrijven is op de markt. De sector zal echter volatiel blijven, vol onzekerheden. Maar beleggers die hun positie willen verankeren op de markt, doen er goed aan te investeren in Canopy Growth omdat ze veel cash bezitten en grote opportuniteiten hebben om de markt te ‘veroveren’.

Bronnen: TMF

Foto: Athree23 – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.