Nederland - 5 juli 2019 - Beursbrink

Institutionele investeerders erkennen groeipotentieel marihuana

door STIJN

Grote institutionele investeerders richten hun pijlen steeds meer op het potentieel van producten die gebaseerd zijn op marihuana. En dat is ook niet vreemd gezien de vooruitzichten voor de markt bijzonder rooskleurig zijn. De Bank of Montreal zei onlangs nog dat de globale markt kan groeien tot 194 miljard dollar tegen het jaar 2025 als de USA marihuana legaliseert op federaal niveau.

Een groei tot 194 miljard dollar zou ontzettend veel vertrouwen geven op de financiële markten waardoor nog meer beleggers zich zullen richten tot marihuana aandelen. Daarenboven zal het gemakkelijker zijn om deze aandelen te verhandelen vermits ze terug te vinden zullen zijn op meer beurzen, het zullen voornamelijk de Amerikaanse beurzen zijn die de aandacht zullen trekken.

Groeipotentieel

Het is opvallend hoe Wall Street marihuana omarmt. In een peiling van 120 senior executives bij toonaangevende private equity, venture capital (VC), hedge funds en andere institutionele beleggingsorganisaties, zei bijna één derde dat de cannabisindustrie het grootste groeipotentieel heeft dit jaar. Hiermee komt marihuana op de tweede plaats, vlak achter de technologiesector.

In 2012 was marihuana volledig illegaal in de Verenigde Staten van Amerika. Tegenwoordig is de situatie heel anders. Hoewel de federale overheid marihuana nog altijd bestempeld als illegaal, zijn er al 33 staten die marihuana op één of andere manier hebben gelegaliseerd, recreatief of medicinaal.

Daarenboven is er ook nog CBD, het niet psychoactieve bestanddeel waar een immense hype rond bestaat. Deze verkopen swingen de pan uit en marihuanabedrijven spelen hier goed op in. Het is overigens ook gemakkelijker te verkopen omdat overheden hier minder streng voor zijn.

Gezien de jonge leeftijd van deze nieuwe industrie, zullen er nog veel groeipijnen zijn. Het is voor beleggers dan ook niet gemakkelijk om de juiste keuze te maken vermits er bedrijven zullen zijn die kopje onder zullen gaan, maar anderzijds ook bedrijven zullen zijn die zullen uitgroeien tot de leidende figuren op de marihuana markt. Kortom, er is nog een lange weg af te leggen.

Bronnen: Investopedia

Foto: Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.