Nederland - 5 juli 2018 - Emerging Markets

InsingerGilissen vreest voor escalatie smeergeldaffaire SBM Offshore

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het is lastig het nieuws voorbeurs van SBM Offshore te interpreteren. Dit stelde analist Jos Versteeg van InsingerGilissen donderdag.

De Braziliaanse justitie heeft oliebedrijf Petrobras opgedragen een percentage van de maandelijkse betalingen van de FPSO-leasecontracten aan SBM Offshore achter te houden. Het geld moet op een neutrale rekening in bewaring worden gehouden als onderpand voor de boete die nog moet komen.

“Enerzijds is het zorgelijk dat de inkomsten van SBM Offshore worden beperkt, maar anderzijds heeft de onderneming al een voorziening getroffen en vorderen de onderhandelingen. Het zou dus ook kunnen betekenen dat met deze beslissing het einde van de zaak nabij is”, aldus Versteeg.

“Wij hebben lang vertrouwen gehad in een goede afloop van de zaak in Brazilië, maar nu de lopende inkomsten worden aangetast lijkt de zaak te escaleren.” Versteeg heroverweegt zijn Aanbevolen advies “en dat is mede afhankelijk van de koersreactie vandaag”.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.