VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 16 juni 2020 - Aandelen

ING halveert koersdoel Shell

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Royal Dutch Shell bijna gehalveerd van 30,00 naar 16,50 euro en handhaafde het advies op Houden. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de bank.

Shell is stevig geraakt door de corona-uitbraak en de daling van de olieprijs, met vermoedelijk een dieptepunt in het tweede kwartaal, denkt analist Quirijn Mulder van ING. Vervolgens zal een herstel worden ingezet, maar hoe ver dat zal reiken, is volgens de analist lastig te voorspellen.

Shell besloot het dividend al met twee derde te verlagen, wat Mulder een “grote stap” noemde, en mogelijk niet louter aan de corona-uitbraak gerelateerd.

Shell besloot al zes weken nadat de olieprijs implodeerde om het dividend te vragen, benadrukte de analist. “Als de olieprijzen herstellen dankzij de maatregelen van de OPEC, is Shell de enige grote speler die het dividend verlaagde en het risico is aanwezig dat blijkt dat dit onnodig was”, aldus Mulder. Wel wees de bank op de grootschalige reorganisatie die Shell voor ogen heeft en de noodzaak die de energiereus ziet om sneller ‘groen’ te worden. Dat kan ook een argument zijn geweest voor de dividendverlaging, schrijft Mulder.

Hij is benieuwd of hij straks een olie- en gasbedrijf of een gas- en elektriciteitsbedrijf zal volgen.

De analist hanteert voor Shell een korting van 10 procent ten opzichte van Europese sectorgenoten en komt zo uit op een koersdoel van 16,50 euro.

Op een groen Damrak noteerde Shell dinsdag 2,4 procent hoger op 15,44 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.