Americas - 23 februari 2022 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Hogere start voor Wall Street in verschiet

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet,  terwijl beleggers wachten op nieuws over het conflict in Oekraïne, waar Russische acties gevolgd werden door sancties van westerse landen.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index staan een half uur voor opening tot 0,6 procent in het groen. Technologie-index Nasdaq lijkt zelfs 0,9 procent hoger te gaan openen.

De hogere futures volgen op een daling van vier dagen op rij.

“We kunnen verwachten dat de markten volatiel blijven, met reflexreacties in de komende dagen, terwijl de situatie zich ontvouwt”, zei Nigel Green van deVere Group.

De focus ligt woensdag op de sancties van Westerse landen tegen Rusland. Tot nu toe zien beleggers die niet als al te verstorend voor de economie.

“De markten haalden opgelucht adem dat de sancties niet ingrijpender en agressiever waren”, zei Jeffrey Halley van Oanda.

Voorbeurs volgen nog cijfers over de Amerikaanse huizenprijzen, maar verder is er weinig economisch nieuws op de agenda.

Olie werd woensdag iets goedkoper. Een aprilfuture West Texas Intermediate daalde 0,2 procent tot 91,70 dollar en Brent-olie was vrijwel even duur als een dag eerder op 93,75 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1348. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,1326 op de borden. De Amerikaanse tienjaarsrente loopt inmiddels weer op richting de 2 procent.

Bitcoin werd de afgelopen 24 uur 4 procent duurder op 39.000 dollar, na een verkoopgolf op dinsdag.

Bedrijfsnieuws

Bedrijfsresultaten zijn er woensdag van Lowe’s, dat meer omzet boekte dan een jaar eerder in het vierde kwartaal. De vergelijkbare groei van 5 procent was sterker dan de analistenconsensus van 3 procent. Het aandeel opent vermoedelijk ruim 3 procent hoger.

Stellantis, de fabrikant van Jeep en Dodge, boekte fors meer winst en was optimistisch over het nieuwe jaar. De auto-industrie staat er weer goed voor na twee jaar van verstoringen in verband met de coronapandemie. Het aandeel stijgt voorbeurs 7,5 procent in New York, terwijl het in Parijs al 6,7 procent kan bijschrijven.

UPS heeft nul op het rekest gekregen in een claim die het indiende vanwege de mislukte overname van het Nederlandse TNT. Volgens de rechters maakte UPS onvoldoende hard dat de geleden schade het gevolg was van het verbod op de overname van TNT.

Somatus heeft geld opgehaald in een deal die het bedrijf op meer dan 2,5 miljard dollar waardeert. Het bedrijf biedt preventieve zorg tegen nieraandoeningen.

Twitter wil 1 miljard dollar ophalen met een obligatie-uitgifte.

Vanavond nabeurs volgen eBay en Hertz met resultaten.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag lager. De S&P 500-index daalde 1,01 procent tot 4.304,76 en de Dow Jones-index daalde 1,42 procent tot 33.596,61 punten. Technologie-index Nasdaq sloot 1,23 procent lager op 13.381,52 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.