Nederland - 13 juni 2022 - Beursbrink

Inflatievrees duwt bitcoin onder 25.000 dollar

door STIJN

Het was even schrikken op de cryptomarkt, bitcoin daalde vandaag onder de 25.000 dolllar. De digitale munt bereikte zijn laagste niveau van de afgelopen 18 maanden door de inflatievrees in de Verenigde Staten van Amerika. In de maand mei gingen de consumentenprijzen opnieuw hoger en toonden geen signalen van een afkoeling.

Een daling van 8,9 procent deed bitcoin onder de 25.000 dollar tuimelen. De populaire digitale munt tikte de 23.515 dollar aan, het laagste niveau sinds december 2020. Andere digitale munten gingen evenzeer onderuit door de inflatievrees in de Verenigde Staten. De MVIS CryptoCompare Digital Assets 100 Index, die de top 100 digitale tokens volgt, daalde met 9,7 procent.

Volgens Antoni Trenchev, medeoprichter en managing partner bij Nexo, blijft crypto een slachtoffer van de inflatie en de beslissingen van de Amerikaanse centrale bank. Hij beweert ook dat er tal van voorspellingen zijn die beweren dat bitcoin zal terug zakken richting 15.000 tot 10.000 dollar.

Cryptos remain at the mercy of the Fed and stuck in a merry dance with the Nasdaq and other risk assets. We’re hearing Bitcoin forecasts in the mid-teen and single-digit thousands which tells you the type of macro environment crypto is facing for the first time — and the levels of fear.

Vooruitzichten

Beleggers en investeerders verwachten dat de Federal Reserve nog agressiever te werk zal gaan gezien de inflatie in mei verder is gestegen. Dit creëert een bedrukt sentiment op de aandelen- en cryptomarkten. Rick Bensignor, voorzitter bij Bensignor Investment Strategies, zou aanraden om net nu in te stappen maar gezien de vooruitzichten, lijkt het hem beter om af te wachten.

But if you do get long, perhaps think about doing so with either a long call spread or short put spread to limit risk. If this dives, there’s no reliable support nearby.

De situatie op de markten is alles behalve gunstig en dat heeft voor een groot deel te maken met de stijgende olieprijzen. De prijs voor een vat ruwe olie wil maar niet stabiliseren en zit in een stijgende trend. Dit duwt de inflatie hoger waardoor centrale banken hun rentes moeten verhogen in een poging de inflatie af te koelen, zonder resultaat voorlopig.

Bronnen: Joanna Ossinger & Suvashree Ghosh – Bloomberg

Foto:  mohamed hassan – PxHere

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.