Nederland - 3 oktober 2022 - crypto
door VINCE

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen week

Er gebeurde de afgelopen week zoals gewoonlijk genoeg in de cryptomarkt. Dat kan moeilijk zijn om allemaal te volgen. Daarom zetten onze crypto analisten de belangrijkste gebeurtenissen voor jou op een rijtje. In dit artikel de zes crypto nieuwtjes die je absoluut niet hebt mogen missen.

Iedere vrijdagmiddag versturen we deze lijst met het heetste crypto nieuws met een analyse van de markt naar je maildoosje. Abonneer je daarvoor op onze gratis crypto nieuwsbrief.

Britten vluchten naar Bitcoin

’s Werelds oudste valuta, het Britse pond (GBP), bereikte onlangs een recordlaagte ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Het handelsvolume tussen Bitcoin (BTC) en de Britse pond steeg echter naar een recordhoogte. Een steeds grotere groep Britten ruilen hun fiatmunt dus in voor Bitcoin.

>> Lees hier verder

Bijna kwart Ethereum blokken wordt gecensureerd

De gevolgen van de Amerikaanse OFAC, die de privacy tool Tornado Cash op de sanctielijst plaatste, worden duidelijk. Bijna een kwart van alle Ethereum blockchainblokken weert transacties van Tornado Cash. Deze worden niet toegelaten door een grote MEV-operator.

Nu hoef je niet te weten wat een MEV-operator is. Wat belangrijk is, is dat iedereen zo’n operator op kan zetten. De operator in kwestie heeft zelfs z’n softwarecode openbaar gemaakt. Zodat andere teams (die wellicht anoniem zijn en daarom geen transacties zullen censureren) betere oplossingen kunnen bouwen. Het betekent dus niet het einde van een vrij Ethereum.

>> Lees hier verder

Amerikanen kunnen NFTs op Facebook en Instagram gebruiken

De uitrol van NFTs op Meta’s platformen bereikte weer een nieuwe mijlpaal. Alle Amerikanen moeten nu in staat zijn om NFTs te uploaden op hun sociale profielen bij Facebook en Instagram. We zien de uitrol als een hele belangrijke stap voor mainstreamadoptie van crypto.

>> Lees hier verder

Warner Music Group werkt met OpenSea

Warner Music Group gaat samenwerken met OpenSea, het grootste NFT-platform ter wereld. Op die manier wil Warner de mogelijkheden voor artiesten verbreden. Wederom een interessante inspanning om de adoptie van crypto te vergroten.

>> Lees hier verder

MetaMask introduceert portefeuille overzicht

De meest gebruikte crypto wallet lanceerde een nieuwe tool. Het is via MetaMask mogelijk om makkelijk je eigen crypto activa in te zien. Je kan het gebruiken via portfolio.metamask.io. In het geval je hele kleine tokens in je wallet hebt, dan kan het voorkomen dat de tool deze nog niet weergeeft.

>> Lees hier verder

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.