Nederland - 18 augustus 2020 - Beursbrink

‘Goudrally is nog niet afgelopen’

door STIJN

Beleggers en investeerders die actief zijn op de goudmarkt hoeven niet te panikeren. Ondanks de recente daling van de goudprijs, is de rally verre van afgelopen. Dat beweert alleszins Manpreet Gill, econoom bij Standard Chartered Private. De reële rendementen op staatsobligaties zijn lichtjes gestegen, vandaar de daling van de goudprijs maar op lange termijn blijft goud aantrekkelijk omdat de rentes laag zullen blijven.

De goudprijs daalde 10 dagen geleden van 2.069 dollar op slechts enkele dagen naar 1.900 dollar. Lichte paniek bij beleggers en investeerders maar volgens Manpreet Gill is er geen reden om te denken dat de goudrally voorbij is. In tegendeel, hij is er zelfs van overtuigd dat de rally nog wel even zal blijven duren zolang de rentes van de Federal Reserve zo laag blijven.

We think gold’s run hasn’t quite finished yet. It comes back to interest rates. One of the best explanations of why gold has surged the way it has through this year have been bond yields.

De goudprijzen hebben dit jaar een geweldige run gehad en zijn begin augustus gestegen tot boven de 2.000 dollar. Dat kwam onlangs tot een halt toen de prijzen van het edelmetaal onder de 2.000 dollar daalden. Momenteel is de goudprijs lichtjes hersteld en noteert op 2.007 dollar.

Obligatierente

Gill zei dat de recente daling van de goudprijs verklaard kan worden door een stijging van de obligatierente door de positieve ontwikkelingen op het gebied van het COVID-vaccin. Een stijging van deze rente zet niet-renderende activa, zoals goud, onder druk gezien de alternatieve kosten van het bezitten van goud. Maar dit is volgens Gill slechts een tijdelijk fenomeen.

Ook bij Fitch Solutions zijn de analisten het erover eens, de goudrally is nog niet afgelopen. Er zijn nog voldoende factoren die de goudprijs ondersteunen. Ook het technische plaatje klopt nog altijd en toont aan dat de ‘upside’ voor goud groot is. De hoge koersdoelen voor goud worden daarom niet gewijzigd omdat men verwacht dat goud gewoon zal blijven doorstoten.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxfuel

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.