Nederland - 18 maart 2023 - Banksector
door RAJA SPEET

Goudprijzen schieten omhoog door onrust bij banken

De goudprijzen zijn vrijdag aanzienlijk gestegen als gevolg van een golf van bankencrises, wat resulteerde in de grootste wekelijkse stijging in vier maanden. Beleggers verwachten nu een minder agressieve aanpak van de Amerikaanse Federal Reserve in de strijd tegen inflatie.

Beleggers zoeken veiligheid in goud

De goudprijs steeg met 3,1% naar $1.977,89 per ounce, het hoogste niveau sinds april 2022, terwijl goud deze week ongeveer 5,8% is gestegen.

“Goud profiteert van angst voor meer slecht bankennieuws en hoop op uitstel van renteverhogingen door de Fed”, zegt Tai Wong, een onafhankelijke handelaar in metalen in New York.

De ineenstorting van Silicon Valley Bank in de VS en de problemen bij Credit Suisse hebben de kwetsbaarheid van banken voor hogere rentetarieven benadrukt en zorgen voor marktturbulentie. Lukman Otunuga, senior onderzoeksanalist bij FXTM, stelt dat “goud waarschijnlijk zal floreren te midden van de chaos, aangezien beleggers een behoedzame houding aannemen.”

De daling van de dollar en aandelenmarkten maakt goud aantrekkelijker als investering. Ondanks de recente onrust in de bankensector, verwachten economen in een peiling van Reuters dat de Federal Reserve de rente op 22 maart met 25 basispunten zal verhogen, al zijn ze verdeeld over de risico’s voor hun uiteindelijke rentevisie.

Bron: CNBC

Foto: iStock

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.