Nederland - 5 maart 2020 - Beursbrink

Goudprijs stijgt, 1.700 dollar in zicht

door STIJN

De goudprijs noteert vandaag rond de 1.650 dollar per troy ounce. De stijgende trend lijkt dan ook niet meteen op zijn einde te zijn. Marktkenners verwachten namelijk dat goud de 1.700 dollargrens gaat doorbreken vermits beleggers en investeerders het edelmetaal aanschouwen als een garantie om hun kapitaal veilig te stellen gezien de volatiliteit op de financiële markten.

Goud zit in een opwaartse trend, enerzijds door het coronavirus en de vrees voor de wereldeconomie. Anderzijds door de verrassende renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank. Lagere rentes spelen in het voordeel van goud omdat cash minder aantrekkelijk wordt.

De ‘trading range’ van goud werd onlangs doorbroken. Momenteel noteert het gele edelmetaal aan 1.650 dollar per troy ounce en het lijkt er op dat het zijn weg aan het banen is richting de 1.700 dollar. Het prijsniveau van 2011, toen goud aan 1.900 dollar noteerde, lijkt onrealistisch maar er zijn analisten die beweren dat het dit jaar zeker niet onmogelijk is gezien de omstandigheden.

The flows into gold are just getting started. Gold is now being seen as mandatory portfolio insurance and not a fringe asset.

2.000 dollar?

Peter Grosskopf, chief executive bij Sprott, is heel optimistisch en beweert zelfs dat de patronen en de groeiende vraag naar goud het mogelijk maken voor goud om zelfs richting 2.000 dollar te gaan. Hij benadrukt dat de renteverlagingen minder effect hebben dan enkele jaren geleden. Aandelen stijgen nu minder dan voorheen en dat maakt goud aantrekkelijker voor beleggers.

I have no idea why a wealthy Italian investor would have money in the European banking system. It should be in gold.

Hij zei ook dat Europeanen ondervertegenwoordigd zijn in vergelijking met de rest van de wereld. Wij hebben gemiddeld minder goud in portefeuille en dat zou volgens Grosskopf een kans zijn voor goud om nog een eindje hoger te kunnen gaan als de Europeanen opeens toch goud gaan inslaan.

Bronnen: Barrons

Foto: Needpix

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.