Nederland - 10 juni 2019 - Beursbrink

Goudprijs valt terug na positieve ontwikkelingen in handelsconflict

door STIJN

De goudprijs is al sinds begin dit jaar aan een opwaartse beweging bezig, vooral dankzij de onzekerheden en twijfels op de financiële markten die veroorzaakt worden door de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten van Amerika. Maar maandag verloor goud wat van zijn waarde na ‘positieve’ berichten over het handelsconflict met Mexico. 

Sinds begin dit jaar zit goud in een opwaartse trend en was bezig aan zijn weg om de 1.400 dollargrens te doorbreken. Alleen werd er maandag roet in het eten gegooid toen de goudprijs terugviel naar 1.328 dollar per troy ounce. Vorige week wist het gele edelmetaal 2,7 procent te stijgen maar maandag ging daar op slechts in één dag tijd, 1 procent vanaf.

De goudprijs heeft de afgelopen maanden steun gekregen van verschillende belangrijke factoren, namelijk de escalerende handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten van Amerika, het ‘nieuwe’ handelsconflict tussen de USA en Mexico en de ‘zachtere’ houding van de Fed die het rentebeleid opnieuw wil versoepelen in plaats van verstrakken.

Goudprijs daalt

De reden voor de daling komt door de beslissing van de USA om het handelsconflict met Mexico niet te laten escaleren en dus de importtarieven toch niet te verhogen. Hierdoor stegen verschillende beurzen wereldwijd en ging de goudprijs lichtjes onderuit omwille van de toegenomen hoop.

Daarenboven steeg de Chinese export in mei een klein beetje en lijkt de situatie zich te stabiliseren. Een bijkomend ‘probleem’ voor de goudprijs was een bijeenkomst van de G20, de financiële leiders zijn namelijk overeengekomen om de groei van de wereldeconomie te beschermen door middel van een samenwerkingsverband en maatregelen om handelsconflicten te voorkomen.

Bronnen: Marketwatch

Foto: Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel