Nederland - 4 juli 2021 - Beursbrink

Goud zit op ‘two-month low’, koopje?

door STIJN

Het sentiment op de goudmarkt zit niet zo goed de afgelopen weken. Het gele edelmetaal noteert op het laagste niveau van de afgelopen twee maanden. De reden hiervoor zou te maken hebben met de gemengde signalen die de Fed de wereld instuurt. Marktkenners beweren echter dat investeerders er goed aan doen om bij te kopen op de dips.

Goud ervaart een moeilijke periode de afgelopen maanden. Momenteel noteert het gele edelmetaal tussen de 1.750 en 1.795 dollar per troy ounce, het laagste niveau van de afgelopen twee maanden. Bijna een jaar geleden bevond de goudprijs zich nog boven de 2.000 dollar per troy ounce.

De oorzaak voor het bedrukte sentiment zou bij de Amerikaanse centrale bank liggen. De inflatie in de Verenigde Staten van Amerika is aan het stijgen en de Federal Reserve oppert om de rentetarieven gestaag te verhogen. Deze gemengde signalen doen investeerders en beleggers twijfelen want een stijgende rente is niet zo gunstig voor de goudmarkt.

Koopkans

Sugandha Sachdeva, vicepresident bij Religare Broking Limited, benadrukt dat beleggers en investeeders een afwachtende houding hebben. Daarenboven is de Amerikaanse dollar in waarde gestegen naar aanleiding van een mogelijke verkrapping van het monetaire beleid.

Gold prices have witnessed a decline towards two-month low as investors have grown weary after mixed signals from the Fed on policy normalisation and are awaiting further cues to assess the Fed’s stance going forward. Besides, the dollar index has staged a recovery after the Fed’s hawkish tilt earlier this month which is weighing on gold prices.

Toch is men van mening dat de scherpe prijsdaling op de goudmarkt een goede koopkans is. De stijgende besmettingen door de deltavariant van COVID-19 kunnen voor onzekerheid en twijfels zorgen op de markten. Daarenboven denkt men niet dat de US dollar nog hard gaat stijgen.

Bronnen: Livemint

Foto: Hippopx – CC 0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.